![]() |
Hangi Besinler Kanser Riskini Azaltır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Besinler Kanser Riskini AzaltırHangi besinler kanser riskini azaltır Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı kanser riskini azaltan besinleri bir broşürde topladı ![]() ![]() ![]() İşte kanser riskini azaltan besinler: Sebzeler: Soğan, sarımsak, lahana, havuç, ıspanak, marul, kıvırcık, salatalık, pazı ve asma yaprağı, karnabahar, pırasa, şalgam, turp, maydanoz, tere, nane, rota, biber, taze fasulye, bezelye, bakla, mantar, patlıcan, enginar, kabak, domates, pancar, bamya ![]() Meyveler: Portakal, greyfurt, limon, kuşburnu, böğürtlen, kızılcık, elma, armut, ayva, erik, kiraz, vişne, çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma, yenidünya ![]() Kuru yemişler: Leblebi, kestane, badem, fındık, fıstık, ceviz ![]() Tahıllar: Kepekli ekmek, çavdar ekmeği, bulgur, yarma ![]() Hayvansal besinler: Karaciğer, böbrek, yürek, yumurta, yağsız peynir, çökelek, yoğurt ![]() Broşürde kanser riskini artıran faktörlere de yer verildi ![]() ![]() (CİHAN) |
![]() |
![]() |
|