82 Yaşındaki Betûl Mardin'den Kadınlara öğütler... |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
82 Yaşındaki Betûl Mardin'den Kadınlara öğütler...![]() 82 yaşındaki Betûl Mardin'den kadınlara öğütler ![]() ![]() ![]() 1 Her sabah spor yapacaksın Günaşırı filan değil evladım![]() Her sabah ![]() 2 Hep çalışacaksın Üreteceksin Beynin meşgul olacak,hep koşturman gereken işler olacak ![]() 3 Günceli takip edeceksin Haber izle, dergi, kitap, gazete oku Gündemi yakala Her konuda kendini update et Yeni çıkan kitaplarıda bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de ![]() 4 Evlilik ise şart değil, kafanı takma Gerekli de değil Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)5 Çocuk meselesine gelince![]() ![]() Ha işte, burada akan sular duruyor Yapabiliyorsan yap Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder Doğurmayacaksan, evlat edin O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol![]() 6 Günde bir kere et ye Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye Kusura bakma, ben tatlı severim Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!7 Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı Mesele benim babam, hiç üşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajanda'sına o gün olanları yazmış Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum![]() 8 Olumlu olacaksın![]() 9 Bazı şeyleri kabul edeceksin Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin![]() 10 Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin Ama onların böyle bir yeteneği olduğunu bileceksin!!!
|
|