![]() |
Meme Kanseri Riskini Azaltan Gıdalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meme Kanseri Riskini Azaltan GıdalarMeme Kanseri Riskini Azaltan Gıdalar Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve yiyen kadınlarda meme kanseri riski azalıyor ![]() Uzmanlar, günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve yiyen kadınlarda meme kanseri riskinin azaldığını, domates ve domatesli yemekleri çok yiyenlerde daha az kanser görüldüğünü kaydetti ![]() Öğle ve akşam yemeklerinde muhakkak domates, salatalık, yeşil yapraklı lahanalı bir salata ve yanında karnıbahar, lahana, pazı, yeşil biber ve akla gelebilecek her türlü sebze yemeğine yer verilmesi gerektiğini kaydeden Nacaroğlu, posalı yiyecekleri tercih edilmesi gerektiğini ve kepekli ekmeğin, bezelyenin, nohutun, mercimeğin önemli ölçüde posa sağladığını söyledi ![]() ![]() Bu nedenle, kansere yol açan ve kanserojen madde adı verilen etkenlerden uzak kalarak, kanser gelişmesini önleyen besinlerden bolca tüketerek kanserden korunabiliriz ![]() Kanser ve diğer bazı kronik hastalıklardan korunabilmek için öncelikle bitkisel kaynaklı tahıl, baklagil, sebze ve meyvelere dayanan beslenmeyle kanser riskini azaltmak mümkündür ![]() Özellikle prostat, meme kanseri gibi kanserler de bu tür beslenmenin kanseri önlediği artık bilinmektedir ![]() ![]() Yine bu çalışmalarda domates ve domatesli yemekleri çok yiyenlerde daha az kanser görüldüğü bildiriliyor ![]() ![]() ![]() Sabah kahvaltısında domates, salatalık, portakal, mandalina yada meyve suyunu tercih edelim ![]() ![]() Sabah kahvaltısında domates, salatalık, portakal, mandalina yada meyve suyunu tercih edelim ![]() ![]() Posalı yiyecekleri tercih edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok çeşitli yiyecekleri birlikte tüketelim ![]() ![]() ![]() ![]() "BESİNLERİN HAŞLANARAK VE BUHAR YOLUYLA PİŞİRİLMESİ EN SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMİDİR" Bartın İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, beslenme şekli kadar besinlerin pişirilmesi ve saklanmasının da önemli olduğunu belirterek, besinlerin haşlanarak ve buhar yoluyla pişirilmesinin en sağlıklı pişirme yöntemi olduğunu kaydetti ![]() Nacaroğlu, "Eğer besinler kızartma ve ızgara yöntemiyle pişiriliyorsa, çok yüksek ısıda pişiriliyor demektir ![]() ![]() ![]() Özellikle kızartmada kullanılan yağların birkaç defa kullanılması bu riski daha da arttırıyor ![]() ![]() Haşlama için kullanılan suyun içerisine birçok besleyici madde geçtiğinden bu suyun dökülmemesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Taze sebze ve meyve bulanamadığında, donmuş gıdalar tercih edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca, günümüzde tarımda yoğun miktarda çeşitli kimyasal maddeler içeren tarım ilaçları kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meme Kanseri Riskini Azaltan Gıdalar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meme Kanseri Riskini Azaltan GıdalarMantar yiyen ve yeşil çay içen kadınların meme kanserine yakalanma riskinin düşük olduğu ileri sürüldü ![]() ![]() Temmuz 2004 ve Eylül 2005 arasında yapılan araştırmada, kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden olan meme kanserinin Çinde, gelişmiş ülkelere göre dört beş kat daha az olduğu görüldü ![]() ![]() Min, kanser riskini azaltmanın yanı sıra mantar ve yeşil çayın oluşan kanserin habisliğini azalttığını belirtti ![]() Min ayrıca mantar ve yeşil çay kombinasyonunun sadece mantar yemekten daha etkili olduğunu ve Çinli kadınlardaki meme kanserine yakalanma oranının düşük olmasının nedeninin bu şekildeki beslenme tarzı olduğunu savundu ![]() İlk araştırma Bunun mantar ve yeşil çayın meme kanserine etkisiyle ilgili olarak insanlar üzerinde yapılan ilk araştırma olduğunu ifade eden Min, araştırmanın sonuçlarının başka araştırmalarla desteklenmesi durumunda meme kanserine karşı ucuz beslenme yoluyla korunma sağlanacağını kaydetti ![]() FASULYE, KALP KRIZI VE GÖĞÜS KANSERI RISKINI AZALTIYOR Sağlıklı beslenmek, sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı beslenmeye karşı duyarlılık arttıkça uzman olmayan kişilerin bu alanda yaptıkları beslenme önerilerinde de hızlı bir artış görüldüğüne değinen Kuzum, yanlış yönlendirmelerin olası zararlarına dikkat çekerken, önerilerin titizlikle değerlendirilmesini ve mutlaka uzmanlara danışılması gerektiğini ifade ediyor ![]() Bazı gıdaların sağlığa yararlarıyla öne çıktıklarını hatırlatan Kuzum, özellikle kadın sağlığı için çok önemli 6 temel gıdaya dikkat çekti ![]() ![]() Kadınların haftada en az üç dört kez yemelerinde büyük yarar olan fasulyenin protein ve lif açısından da son derece zengin bileşimleriyle, kalp krizi ve göğüs kanseri riskini azatlığını açıklayan Kuzum, "Ayrıca kadınlık hormonlarının dengeli ve istikrarlı olmasına katkıda bulunuyor ![]() ![]() ![]() Henüz kanıtlanmamış olmakla birlikte, haftada üç ila beş kez tüketilen az yağlı yoğurdun da kadınlarda göğüs kanseri riskini azalttığı yönünde görüşler olduğunu bildiren Kuzum, ayrıca yoğurtta bulunan faydalı bakterilerin insan sağlığına çok olumlu etkileri bulunduğunu vurguladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayanların özellikle çilek, böğürtlen, kızılcık ve ahududu gibi meyveleri de bol miktarda tüketmesini tavsiye eden Kuzum, bu gıdaların anti kanserojen özelliklere sahip ve hücre onarıcı olduğu bilinen antokyan maddesini içerdiğini söyledi ![]() ![]() KANSERI KARŞI MUTLAKA TÜKETIN Meme kanserinin en basit ve lezzetli ilacı elinizin altında bulunuyor… Haftada 3-5 kez az yağlı yoğurt yemek, meme kanseri riskini azaltıyor ![]() ![]() ![]() Bağırsakları ve sindirim sistemini düzenliyor, rahatlatıyor" diye konuştu ![]() ![]() HÜCRE ONARIYOR Kuzum, Çilek, böğürtlen, kızılcık ve ahududu gibi meyvelerin anti kanserojen özelliklere sahip ve hücre onarıcı maddeler içerdiğini kaydetti ![]() ![]() ![]() Mantar yiyen ve yeşil çay içen kadınların meme kanserine yakalanma riskinin düşük olduğu ileri sürüldü ![]() Batı Avustralya Üniversitesinden Min Zhangın Çinin güneydoğusundaki Hancou şehrinde yarısı meme kanseri olan 2018 kadın arasında yaptığı araştırmada, mantar ve yeşil çayın meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığı, kansere yakalananların hastalığındaki şiddeti de azalttığı sonucuna varıldı ![]() Hong Kongda yayımlanan South China Morning Post gazetesinin internet sayfasındaki haberde, Temmuz 2004 ve Eylül 2005 arasında yapılan araştırmada, kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden olan meme kanserinin Çinde, gelişmiş ülkelere göre dört beş kat daha az olduğu görüldü ![]() Kadın araştırmacı Min, günde 10 gram mantar yemenin yararlı olacağını ve kuru mantarla taze mantarın eşit etkisi olduğunu söyledi ![]() ![]() Bunun mantar ve yeşil çayın meme kanserine etkisiyle ilgili olarak insanlar üzerinde yapılan ilk araştırma olduğunu ifade eden Min, araştırmanın sonuçlarının başka araştırmalarla desteklenmesi durumunda meme kanserine karşı ucuz beslenme yoluyla korunma sağlanacağını kaydetti ![]() Söz konusu araştırma Uluslararası Kanser Dergisinin son sayısında yayımlandı ![]() 3 BARDAK ÇAYLA MEME KANSERI RISKI AZALIYOR Günde üç bardak çayın, 50 yaş altındaki kadınlarda meme kanseri olasılığını üçte bir oranında azaltabileceği ortaya çıktı ![]() İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, ABDnin Tampa kentindeki Moffitt Kanser Merkezinde görevli bilim adamı Naci Kumarın öncülüğünde yapılan araştırma çerçevesinde, daha önce meme kanseri tedavisi gören, yaşları 20 ila 74 olan 5 bin kadının durumu incelendi ![]() Araştırma sırasında, meme kanseri hastası bu kadınlar ile meme kanseri olmayan bir grup kadın, yaşam tarzları ve geçirdikleri hastalıklar bakımından karşılaştırıldı ![]() ![]() ![]() Gazetenin haberine göre, İngilterede her yıl 40 bin civarında kadına meme kanseri teşhisi koyuluyor ![]() EKSTRA SIZMA ZEYTINYAĞI MEME KANSERINI ÖNLÜYOR Madrid (AA)- Bir grup İspanyol araştırmacı, ekstra sızma doğal zeytinyağının, meme kanseri tümörlerinin büyümesini önleyebileceğini bildirdi ![]() Katalan Onkoloji Enstitüsü ve Granada Üniversitesinden araştırmacılar, ekstra sızma zeytinyağının, başlangıç aşamasındaki meme kanseri tümörlerinin büyümesini önlediğini ortaya çıkardı ![]() tümörlerin büyümesi üzerinde etkili olduğunu gördüklerini" belirtti ![]() DOYMUŞ YAĞ MEME KANSERI RISKINI ARTIRABILIR Fransız araştırmacılar kalp hastalıklarına yol açtığı bilinen tereyağ, trans yağ, margarin gibi doymuş yağlarda bulunan asitlerin, meme kanseri riskini artırdığını öne sürdü ![]() ANKARA - Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü (Inserm) ve Gustave Roussy Enstitüsünden bilim adamları, 1990ların başından bu yana kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini artırdığı bilinen doymuş yağ asitlerinin meme kanseriyle bağlantısını araştırdı ![]() 1995-1998de 25 bin kadından alınan kan örneklerinden yararlanan araştırmacılar, ileri derecede meme kanseri olan 363 kadının kanındaki yağ asidi oranını meme kanseri olmayanlarınkiyle karşılaştırdı ![]() Sonuç olarak araştırmacılar, kanında yüksek oranda doymuş yağ asidi bulunan kadınların meme kanserine yakalanma riskinin, diğerlerine oranla 2 kat fazla olduğunu belirttiler ![]() Doymuş yağ asitleri, hazır olarak satılan yiyeceklerde (dondurulmuş patates, cips, pizza, köfte vs), kek, bisküvi ve tatlılarda fazla miktarda bulunuyor ![]() Makale, Fransanın “Nouvel Observateur” gazetesinin internet sitesinde yer alıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|