Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cinselliği, sevgilime, söylerim

Sevgilime Cinselliği Nasıl Söylerim?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Merhabalar, benim yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var ve artık cinselliği kız arkadaşımla paylaşmak istiyorum O da ben de şimdiye kadar ilişkiye girmemişiz Biraz çekiniyorum da bunu O'na nasıl söyleyebiliriim? Teşekkürler

bu arada ben 25 kız arkadaşım da 23 yaşında

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kısa ya da uzun süreli ilişkilerimizde sevgilimize, eşimize ya da hiç tanımadan ilişkide bulunduğumuz kişilere gösterdiğimiz yüzümüzün yanında bir de gösteremediğimiz ve dile getiremediğimiz isteklerimiz vardır Genelde sorular ve dile getirilemeyen kuşkular her kadın için aynıdır “O anda kendimi nasıl hissederim?” “Bu kişiyle gerçekten ilişkiye girmek isiyor muyum?” “Hangi koşullarda?” “Eğer istemiyorsam, ona aklımın karışık olduğunu nasıl söyleyebilirim?” “Daha sonra ne istediğim ve ne istemediğim hakkında nasıl açıkça konuşabilirim?” “İsteklerimi doğrudan ona söylemeli miyim yoksa bunu başka yollardan mı dile getirmeliyim?” “Ondan farklı düşündüğümde benim cinsel isteklerimi dinleyip saygı gösterebileceği konusunda ona güvenebilir miyim?” Sorular ve düşünceler uzayıp gidebilir Ama kökeninde her zaman aynı gerekçe yatmaktadır Bu da bizim her konuyu açıkça konuşamayan bir toplum olmamız ve iletişim eksikliğimizdir Toplumun kadınlara bakışındaki çarpıklık da kadının kendini ifade edememesinde çok etkilidir Çünkü genelde toplumun cinselliğe bakışında "İyi kızlar bunu ancak evlendikleri zaman yapar" ve "Özgür kadınlar bunu her zaman yapmak ister" gibi bir önyargı yatar Oysa ki, cinselliği bazen yaşamak ister bazen de yaşamak istemeyiz Bazen bir ilişkinin içinde olmak bizi mutlu eder, bazense ilişki üzerimize bir baskı gibi çöker Dolayısıyla sağlıklı bir ilişkinin varolabilmesi ancak kişinin önce kendisine sonra da beraber olduğu kişiye karşı dürüst olmasıyla mümkündür Oysa toplumda birtakım kalıplaşmış düşünceler mevcuttur

Peki kendimize ve karşımızdakine dürüst olamayışımızın altında hangi gerekçeler yatıyor?

Dürüst olmaktan ve istediklerimizi açıkça ifade etmekten korkuyoruz İlişkimiz hakkında konuşulacak şeylerin varolmasını, ilişkide bir sorun olmasına bağlıyoruz Uzun süre aynı kişiyle birlikte olduktan sonra bir anda başka birine âşık olmayı çok büyük bir ihanet gibi algılıyoruz Ne istediğimizi tam olarak bilemediğimiz gibi, sorunun kendimizde mi yoksa karşımızdakinde mi olduğunu da anlayamıyoruz Biz ve partnerimiz ilişkinin cinsellik boyutunun dışında başka yönlerinde de yeterince iyi iletişim kuramıyoruz Cinselliği yaşamaya başlamadan önce ya da yaşarken seksüel zevklerimizi, erotik düşüncelerimizi birbirimize açık olarak anlatmıyoruz

Bütün bu düşüncelerle ergin yaşa geldikten ya da getirildikten sonra, nasıl seks üzerine konuşabiliriz ki?

Konuşamıyor ve isteklerimizi ifade edemiyorsak bile, partnerimizin bizi anlamasını daha doğrusu kendimizi anlatmasını başka yollardan deneyebiliriz Mesela, partnerimizin elini alıp uyarıldığımız yerlere götürebilir, mutlu ve tatmin olduğumuzu anlatabilmek için hoşumuza giden yerlere dokunduğunda bazı sesler çıkarabilir, "Biraz yavaş ol" ya da "Şunu yap, bunu yapma" gibi birtakım kısa cümlelerle onu yönlendirebiliriz Yeter ki, birlikte olduğumuz kişiyle cinselliğimiz hakkında konuşmaya karar verelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com