Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babaya, cevaplar, soru, tıp

Tüp Baba'ya Soru Ve Cevaplar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tüp Baba'ya soru ve cevaplar

Sadık Genç, tam 14 yıl bekledikten sonra tüp bebek yöntemiyle bir anda üç çocuk babası oldu Genç ve eşinin neden kısırlık problemi yaşadığı bilinmiyor Tıp onlara 'Nedeni belirsiz kısırlık' diyor

Sadık Genç, baba olmak için 20 yaşında tedaviye başladı, 34'ünde çocuk sahibi oldu Ancak o bir bebek sahibi olmayı beklerken, tüp bebek sayesinde üç bebek sahibi olan Genç, nasıl baba olduğunu anlattı

Bebek sahibi olamayınca eşinizle birbirinizi suçladınız mı hiç?
Çok üzüldük Moralimizi düzeltmek için ikimiz de deli gibi çalıştık Üç aşılama, üç kez de tüp bebek tedavisi denedik Bizimkine 'açıklanamayan kısırlık' deniyor Sonuç hep negatif çıkıyordu Her denemede yıkıldık ama kavgamız olmadı Bu dönemde çiftlerin yıprandığını biliyorduk, direndik

AŞIYI DA DENEDİK!
Vazgeçmeyi düşündünüz mü?
Her şeyi askıya alıp, Hacca gitmeyi planladığımız dönemde bir polikliniğe gittik Ferti-Jin'de doktorumuz tahlillerimize bakıp "Lenfosit aşısını deneyelim" dedi Hadi yine internetten falan araştırdık, tekrar savaşa başladık İlk kez pozitif sonuç çıktığında inanamadım, hayatımın en mutlu günüydü

Üçüzünüz olduğunu öğrenince şaşırdınız mı?
Tüp bebek denemesinden sonra on üç gün nasıl bir merakla bekledik anlatamam Sonuçla havalara uçtuk Sonra sonuçlar yüksek çıktı, doktorumuz Seval Taşdemir ikizimiz ya da üçüzümüz olacağını söyleyince hayal gibi geldi O anı işte anlatamam

DOKTOR GİBİ OLDUK!
Tüp bebek babası olmak nasıl bir duygu?
Hayatınıza bir anda başka bir jargon giriyor Embriyo, sperm ve yumurta şeklinde konuşmaya başlamıştık Defalarca Beta HCG testi yaptırdık, defalarca pozitif sonucu alabilmek için bekledik Şimdi tüp bebek merkezine geldiğimizde tedavinin tüm aşamalarını biliyorum Diğer bayan hastalara aşılama olsun, tedavi olsun tüm bilgileri rahatlıkla anlatabiliyorum Zaten bu durumu yaşayan ailelerle aynı kaderi paylaştığımız için hemen kaynaşıyorsunuz

Tüp bebek yöntemiyle baba olduğunuzu sakladınız mı peki?
Hayır hiç kimseden gizlemedik, etrafımızda bizi seven insanlarla tedavinin her aşamasını paylaştık Çünkü insanın o dönemde zaten paylaşmaya çok ihtiyacı oluyor Eşim bir anda üç bebek taşımak zorunda kaldı Bir süre iğne olması gerekiyordu, iğnelerini annem yaptı Hepimiz onların sağlığı için dua ettik

Çocuklarınıza ileride "Siz aslında tüp bebeksiniz" diyecek misiniz?
Evet yaşadığımız sıkıntıları onlara anlatmayı düşünüyoruz çünkü onları çok istedik Onları beklerken yaşadığımız her şeyi görsünler istiyorum Herkesin çocuğu değerlidir ama biz onlara sahip olmak için çok büyük üzüntü yaşadık Ama Allah üç tane birden verdi

'Kısırsın' diyen raporlara hiç inanmadım, baba oldum!

11 yıl bekledikten sonra bir kız çocuğu babası olan Hasan Kahriman erkek kısırlığı ile savaşan biri Ümidini hiçbir zaman kaybetmediğini söyleyen Kahriman, baba olma hikayesini anlattı

Kendisine verilen 'Kısırsın' raporuna rağmen tedaviye devam eden Hasan Kahriman sonunda kızı Azra'yı kucağınaaldı İşte Kahraman'ın öyküsü

Baba olamayacağınızı nasıl öğrendiniz?
Rapor verdiler "Evlatlık alın ya da donasyon yöntemiyle çocuk sahibi olabilirsiniz" önerisinde bulundular

Rapor verdiklerinde ne hissettiniz?
Karamsarlık oldu, ruhsal olarak çöktük Hayatımın en zor anlarından biriydi, yıkıldım Ama vazgeçmedik Sabırla başka doktor aradık Raporları birkaç doktora gösterince, aynı şekilde umutsuz bilgiler verdiler Biz yine de inandık, yılmadık Doktorumuz "İşiniz zor ve uzun Sabır gösterecekseniz bu tedaviye başlayalım, çok çaba göstermeniz gerekecek" dedi İki yıl süren ilaç ve iğne tedavisinin ardından ilk deneme yapıldı Mikro test sonuçlarının iyi olduğunu söyledi ve ilk tüp bebek denememizi yaptılar fakat ne yazık ki başarılı olmadı İki sene sonra yani 2007 yılında tekrar tedaviye başlandı Üçüncü deneme sonunda; hamilelik haberini aldık

Hamilelik haberini duyunca neler hissettiniz?
Hayatımın en mutlu günüydü Hamileliği öğrendiğimizde inanamadık, günlerce sakladık Nazar değer, bebeğimiz düşer diye korkudan kimseye söylemedik

HER GÜN İĞNE OLDUM
Çocuğunuzun tüp bebek olduğunu sakladınız mı?
Tüp bebek olduğunu saklamadık sonuçta bizim çocuğumuz ancak haberi ailemize eşim üç buçuk aylık hamileyken verdik

Tüp bebek babası olmak nasıl bir duygu?
Bunu yaşamak lazım Her şeyden önce o bir bebek Bebek çok güzel bir duygu Hayatımda ilk kez bir bebek kokusunu içime çekiyorum doya doya Bu anlatılmaz yaşanır

EŞİME YEMEK YAPTIM
Kızınıza büyüyünce "Sen bir tüp bebeksin" diyecek misiniz yoksa bunu bilmesi gereksiz mi?
Evet tabii ki! Kızım büyüdüğü zaman ona ne şartlarda dünyaya geldiğini anlatacağım O da onu dünyaya getirmek için nasıl bir çaba verdiğimizi, tüm yaşadıklarımızı bilmeli Eşim iki kere düşük tehlikesi yaşadı O hamileyken evin tüm işleriyle ben ilgilendim Eşimin yemeğini ben yaptım, suyunu yemeğinin yanına koydum Zor günleri karı-koca dayanışmasıyla, güvendiğimiz bir doktor ve ekibiyle, umudunuzu kaybetmeden savaşarak aştık!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Nur, 'Çocuğunuz olamaz' raporundan 5 ay sonra geldi!

Barış-Reyhan Bakırcı çifti sekiz yıldır evli Ama evliliklerinin büyük bölümü çocuk özlemi ve tedavilerle geçmiş Sonunda Nisa Nur'u kucaklayan Barış Bakırcı bu süreçte neler yaşadığını anlattı

Oen genç tüp bebek babalarından biri Büyük hayal kırıklıkları yaşadıktan sonra 26 yaşında kızını kucaklamış İşte tüp baba Barış Bakırcı'nın anlattıkları:

Tüp bebek tedavisi çiftler için yıpratıcı bir süreç mi? Kadınlar hormon aldığı için yıpranıyor, psikolojileri etkileniyor Sizin evliliğiniz de etkilendi mi?
İki yıllık tedavi üzerine doktor "Sizin çocuğunuz olmaz, boşuna uğraşmayın" dedi Üzüldük ama çok genç olduğumuz için durumu kabul etmedik Pek çok doktora gittik ama geri çevrildik Ferti- Jin'e geldiğimizde ise bize küçük bir umut verdiler İşte o küçük umut çok işimize yaradı ve beş ay sonra eşim hamile kaldı Dünyanın en güzel olayıydı Kızım kucağımda ya artık kavgalarmış, anlaşmazlıklarmış hiçbirini hatırlamıyorum

TÜP BEBEK ŞIMARIK OLUYOR
Tüp bebekler sonuçta laboratuvar ortamında dünyaya geliyor Sizce laboratuvar bebekleri ile normal bebekler arasında bir fark var mı?
Bizim açımızdan hiçbir fark yok Sadece laboratuvar bebekleri uzun uğraşlar sonucu hayata geldiklerinin farkından olsa gerek daha şımarık yetiştiriliyorlar

Bu dönemde hayatınıza sperm, yumurta, embriyo gibi kavramlar girdi Tüp baba olmak nasıl bir duygu?
Baba olmak çok güzel bir duygu Klinikte eşimi beklerken 45-50 yaşında baba olan erkekleri gördüm Onlar bana hep umut verdi Şimdi biz de tedaviye gelenlere umut veriyoruz Artık tıp terimleri ile rahatlıkla
konuşabiliyoruz İnsan başına gelince tam bir uzman oluyor

Doğumu on kere izledim!
Düşük yaşandı mı?
Eşim bir kez düşük yaptı

Eşinizi nasıl teselli ettiniz?
Aslında eşim ve ailem beni teselli etti Çünkü ben çok daha fazla etkilenmiş ve üzülmüştüm En çok yıkılan ben oldum

Eşiniz kendini suçlayıp ayrılalım dedi mi? Bu dönemde hiç kavga ettiniz mi?
"Çocuğunuz olmaz" dediklerinde çok umutsuzluğa düştük ama bir gün bile tartışmadık Bu konu yüzündan hiç kötü olaylar yaşamadık Hiç kavgamız olmadı Ayrılık aklımıza bile gelmedi Çok heyecanlı bir dört yıl yaşadık, çok uğraştık ama hepsine değdi

Sizin için en mutlu an hangisiydi peki?
Kızımı ilk gördüğüm an benim için dünyanın en mutlu anıydı Doğuma beni sokmadılar Çok ani gelişti her şey ve sezaryen oldu Ama göbeğini yanımda kestiler Doktorlar ameliyatı kameraya çekti Doğumu daha sonra tam on kere izledim Hem de her defasında ağlayarak

Başka bir bebek daha düşünüyor musunuz?
Evet, zaten geçen hafta ikinci çocuk için tedaviye başladık

Bebeklerim için işimi bırakıp ev erkeği oldum!

Feridun Bozkurt için para, pul ve kariyer hırsı, ikizlerinin çığlığını duyduğu an bitmiş! Tüp baba Bozkurt, bebeklerin bakımına yardım etmek için işini gücünü bile bırakmış

12 yıl bebek hasreti çektikten sonra ikizleri Bulut ve Deniz'i kucağına alan Feridun-Ayşe Bozkurt çifti şimdi kalabalık bir hayata alışmaya çalışıyor Feridun Bozkurt çocuklarına vakit ayırabilmek, onların büyümelerini kaçırmamak için işini gücünü bırakmış İşte Bozkurt çiftinin hikayesi

Genelde tüp babalar yıllarca bekledikten sonra ikiz ya da üçüz bebeklere kavuşuyor Sizin de ikizleriniz var! Zor mu onlara bakmak?
İkiz sahibi olmak çok zor! Ama onlara zor kavuştuğumuz için bizim için çok kıymetliler Ben işe giderken, annem eşime çok destek oldu Ama annem rahatsızlanınca eşime yardımcı olabilmek için işimden ayrıldım Para, pul, kariyer hırsı hepsi bitti! Bebeğin maması, sütü derken maddi olarak yine zor bir süreç yaşıyoruz ama her şeye rağmen çok güzel

Çocuğunuzun laboratuvar ortamında yapılacak olması size garip geldi mi?
Laboratuvar bebekleriyle bizimkiler arasında fark yok hatta bizim bebeklerimizin daha akıllı ve güzel olduğunu söyleyebilirim Çünkü bizimkiler en sağlıklı embriyodan oluşan bebekler Bu tabii benim fikrim Tıbbi bir açıklaması var mı bilemem, sadece mutlu bir baba olarak böyle düşünüyorum

12 yıl onları beklerken eşimle hep Pollyannacılık oynadık!
Siz de uzun süre kısırlıkla savaştınız Bu süreçte eşinizle birbirinizi suçladığınız oldu mu?
Tüp bebek çiftler için gerçekten yıpratıcı bir süreç Çünkü yolunda gitmeyen durumlarda tüp bebek tedavisine geçiliyor Bir kere bunun stresi var Bir de "Acaba başarılı olacak mı?" diye büyük bir baskı yaşıyorsunuz Maddi olarak da zorlanıyorsanız, iki katı zor bir durum Tedavi sürecinde hep Pollyannacılık oynuyorsunuz

Tüp baba olmak farklı mı?
Tüp bebek babası olmak inanılmaz bir duygu; çünkü çok değerli bir babalık 12 yıl bekliyorsunuz olmuyor, sonra bir sihirli el değiyor ve "Baba olacaksınız" diyor Bu anlatılamaz, beni sadece yaşayanlar anlar Tedavi sürecinde eşinizle ve ailenizle tek konuştuğunuz konu yumurta, sperm ve kalite oluyor Doktorumuz Seval Taşdemir'le artık akraba gibi olduk Yumurtaların milim milim gelişmesini eşimle birlikte ultrasonda izliyorduk Bu duygu anlatılamaz; hem çok heyecanlı hem de çok ulvi bir durum

Çevrenizden sakladınız mı?
Çevremizden hiç saklamadık, öyle bir kompleksimiz olmadı

SAKLAMAYACAĞIZ!
Çocuklarınıza tüp bebek olduklarını söyleyecek misiniz?
Çocuklarımızdan saklamayı asla düşünmüyoruz çünkü bizden en doğru bilgiyi almaları en mantıklısı Çocuklarımıza "Bizlerde bazı sorunlar vardı Doktorlar sizi kucağımıza almamıza yardımcı oldu" diyeceğiz
En mutlu olduğunuz an?
Baba olacağım müjdesini aldığım an, dünyalara değişemeyeceğim bir an Kalp atışlarını duymam, daha sonra ikiz olma müjdesi, cinsiyetleri, doğmaları hepsi harika Artık hayat onların etrafında dönüyor çünkü artık ben baba oldum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com