![]() |
Tüp Baba'ya Soru Ve Cevaplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüp Baba'ya Soru Ve CevaplarTüp Baba'ya soru ve cevaplar Sadık Genç, tam 14 yıl bekledikten sonra tüp bebek yöntemiyle bir anda üç çocuk babası oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadık Genç, baba olmak için 20 yaşında tedaviye başladı, 34'ünde çocuk sahibi oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Bebek sahibi olamayınca eşinizle birbirinizi suçladınız mı hiç? Çok üzüldük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AŞIYI DA DENEDİK! Vazgeçmeyi düşündünüz mü? Her şeyi askıya alıp, Hacca gitmeyi planladığımız dönemde bir polikliniğe gittik ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüzünüz olduğunu öğrenince şaşırdınız mı? Tüp bebek denemesinden sonra on üç gün nasıl bir merakla bekledik anlatamam ![]() ![]() ![]() ![]() DOKTOR GİBİ OLDUK! Tüp bebek babası olmak nasıl bir duygu? Hayatınıza bir anda başka bir jargon giriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüp bebek yöntemiyle baba olduğunuzu sakladınız mı peki? Hayır hiç kimseden gizlemedik, etrafımızda bizi seven insanlarla tedavinin her aşamasını paylaştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarınıza ileride "Siz aslında tüp bebeksiniz" diyecek misiniz? Evet yaşadığımız sıkıntıları onlara anlatmayı düşünüyoruz çünkü onları çok istedik ![]() ![]() ![]() ![]() 'Kısırsın' diyen raporlara hiç inanmadım, baba oldum! 11 yıl bekledikten sonra bir kız çocuğu babası olan Hasan Kahriman erkek kısırlığı ile savaşan biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisine verilen 'Kısırsın' raporuna rağmen tedaviye devam eden Hasan Kahriman sonunda kızı Azra'yı kucağınaaldı ![]() ![]() ![]() ![]() Baba olamayacağınızı nasıl öğrendiniz? Rapor verdiler ![]() ![]() Rapor verdiklerinde ne hissettiniz? Karamsarlık oldu, ruhsal olarak çöktük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamilelik haberini duyunca neler hissettiniz? Hayatımın en mutlu günüydü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HER GÜN İĞNE OLDUM Çocuğunuzun tüp bebek olduğunu sakladınız mı? Tüp bebek olduğunu saklamadık sonuçta bizim çocuğumuz ancak haberi ailemize eşim üç buçuk aylık hamileyken verdik ![]() Tüp bebek babası olmak nasıl bir duygu? Bunu yaşamak lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EŞİME YEMEK YAPTIM Kızınıza büyüyünce "Sen bir tüp bebeksin" diyecek misiniz yoksa bunu bilmesi gereksiz mi? Evet tabii ki! Kızım büyüdüğü zaman ona ne şartlarda dünyaya geldiğini anlatacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüp Baba'ya Soru Ve Cevaplar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüp Baba'ya Soru Ve CevaplarNur, 'Çocuğunuz olamaz' raporundan 5 ay sonra geldi! Barış-Reyhan Bakırcı çifti sekiz yıldır evli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oen genç tüp bebek babalarından biri ![]() ![]() ![]() ![]() Tüp bebek tedavisi çiftler için yıpratıcı bir süreç mi? Kadınlar hormon aldığı için yıpranıyor, psikolojileri etkileniyor ![]() İki yıllık tedavi üzerine doktor "Sizin çocuğunuz olmaz, boşuna uğraşmayın" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TÜP BEBEK ŞIMARIK OLUYOR Tüp bebekler sonuçta laboratuvar ortamında dünyaya geliyor ![]() Bizim açımızdan hiçbir fark yok ![]() ![]() Bu dönemde hayatınıza sperm, yumurta, embriyo gibi kavramlar girdi ![]() Baba olmak çok güzel bir duygu ![]() ![]() ![]() ![]() konuşabiliyoruz ![]() ![]() Doğumu on kere izledim! Düşük yaşandı mı? Eşim bir kez düşük yaptı ![]() Eşinizi nasıl teselli ettiniz? Aslında eşim ve ailem beni teselli etti ![]() ![]() ![]() Eşiniz kendini suçlayıp ayrılalım dedi mi? Bu dönemde hiç kavga ettiniz mi? "Çocuğunuz olmaz" dediklerinde çok umutsuzluğa düştük ama bir gün bile tartışmadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizin için en mutlu an hangisiydi peki? Kızımı ilk gördüğüm an benim için dünyanın en mutlu anıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir bebek daha düşünüyor musunuz? Evet, zaten geçen hafta ikinci çocuk için tedaviye başladık ![]() Bebeklerim için işimi bırakıp ev erkeği oldum! Feridun Bozkurt için para, pul ve kariyer hırsı, ikizlerinin çığlığını duyduğu an bitmiş! Tüp baba Bozkurt, bebeklerin bakımına yardım etmek için işini gücünü bile bırakmış ![]() ![]() ![]() ![]() 12 yıl bebek hasreti çektikten sonra ikizleri Bulut ve Deniz'i kucağına alan Feridun-Ayşe Bozkurt çifti şimdi kalabalık bir hayata alışmaya çalışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genelde tüp babalar yıllarca bekledikten sonra ikiz ya da üçüz bebeklere kavuşuyor ![]() İkiz sahibi olmak çok zor! Ama onlara zor kavuştuğumuz için bizim için çok kıymetliler ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğunuzun laboratuvar ortamında yapılacak olması size garip geldi mi? Laboratuvar bebekleriyle bizimkiler arasında fark yok hatta bizim bebeklerimizin daha akıllı ve güzel olduğunu söyleyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() 12 yıl onları beklerken eşimle hep Pollyannacılık oynadık! Siz de uzun süre kısırlıkla savaştınız ![]() Tüp bebek çiftler için gerçekten yıpratıcı bir süreç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüp baba olmak farklı mı? Tüp bebek babası olmak inanılmaz bir duygu; çünkü çok değerli bir babalık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çevrenizden sakladınız mı? Çevremizden hiç saklamadık, öyle bir kompleksimiz olmadı ![]() SAKLAMAYACAĞIZ! Çocuklarınıza tüp bebek olduklarını söyleyecek misiniz? Çocuklarımızdan saklamayı asla düşünmüyoruz çünkü bizden en doğru bilgiyi almaları en mantıklısı ![]() ![]() ![]() En mutlu olduğunuz an? Baba olacağım müjdesini aldığım an, dünyalara değişemeyeceğim bir an ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|