![]() |
Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve Cevapları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıAIDS hastalığı ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları Türkiye'deki AIDS'lilerin yüzde 70'i kendini gizliyor Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Türkiye'de ne kadar AIDS'li hasta var? 3 bin 175 hasta var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * AIDS bir eşcinsel hastalığı olarak etiketlendi ![]() AIDS, 1980'lerin başında ilk önce homoseksüel popülasyonda tespit edildiği için yanlış bir kanı oluştu ![]() ![]() ![]() ![]() İNTİHARA YOL AÇIYOR! * Hastalarınıza AIDS olduklarını nasıl söylüyorsunuz? Bunu açıklarken, gerekirse yanımızda psikiyatrist veya psikologlar da bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AŞISI HALA YOK! * AIDS ilaçları ömür boyu mu kullanılmalı? Yeni jenerasyon ilaçlar, daha iyi bir yaşam kalitesi sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() * AIDS aşısı ne zaman çıkar? Aşıyla ilgili çabalar başarısız oldu ![]() ![]() * AIDS olan birinin cinsel hayatı biter mi? AIDS'li çiftler kondom kullanıp korunarak, cinsel hayatlarını sürdürebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ENFEKSİYON RİSKİ VAR * İki AIDS hastasının evlenmesi mümkün müdür? HIV pozitif virüsü taşıması, bir kişinin evliliğine yasal olarak engel teşkil etmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık ölümcül hastalık değil! AIDS, 1997 yılından beri 'ölümcül hastalıklar' kategorisinden çıkmış durumda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıAids test'ini 3 ay sonra olmamızı soyledınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıMerakta kalma bence birdaha yaptır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve Cevaplarımerhaba ben arkadaşmın mayosunu giydim fakat arkadaşımın aids li olduğunu öğrendim sonrada bu bna bulaşmışmıdır saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıBulaşmamıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve Cevaplarıyaklaşık 1 ay önce bir almanla ilişkiye girdim bu bayan rahmini aldırmış ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıArkadaşlar size çok hemde çok önemli tavsiyelerde bulunmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıKardeş NPYon Kolay Gelsin :D Soru Soracağım Ama Güncell oldugunuzu kontrol edem once Lütfen Cvp Yaz Sonra Sorcam soru |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıGünceliz ama konu uzman kişi tarafından cevaplanmış o yüzden şuan sorsanız bile cevabı nette yok ise veremeyiz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve Cevapları3 yıl önce erkekle ilişkiye girdim bende önce çok kızla ilişkye girdiğini öğrendim aıds tehlikesi olabilir benle bi korunmalı bi korunmazsız ilşikiye gridik ikisindede boşalma olmadı içime ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aids Hastalığı İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve CevaplarıAIDS Belirtileri ve bulgular Virüsün alınmasından klinik bulgular ortaya çıkıncaya kadar geçen kuluçka dönemi yaklaşık 2-5 yıldır ![]() ![]() • Uzun süreli, açıklanamayan aşırı yorgunluk ve bitkinlik • Şişmiş lenf bezleri (kasık bölgesi dışında en az 2 bölgede ve en az 3 ay süreli) • 10 günden uzun süren ateş • 3 aydan fazla süreyle gece terlemesi • Açıklanamayan kilo kaybı (vücut ağırlığının %10'dan fazlası) • Deride veya ağız içinde, mor veya farklı renkte geçmeyen lekeler • Açıklanamayan, sürekli öksürük veya boğaz ağrısı • Nefes darlığı • Sürekli, şiddetli ishal • Sık tekrar eden mantar enfeksiyonları • Vücutta açıklanamayan çürükler veya kolayca meydana gelen kanamalar |
![]() |
![]() |
|