Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hastasıyım, migren

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

Ben 7 senedir migren ağrısı çekiyorum ve bir çok ilaç kullandım ama sadace ogünki ağrıyı kesti ben artık ilaç kullanmaktan bıktım bunun başka tedavisi olduğunu şu ana kadar duymadım ben artık ilaçsız bir tedavi görmek istiyorum
bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin
bu bölüm yeni açıldı ilk ben yazayım dedim hem hastalığıma bir care bulunur:)

Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

Geçmi$ oLsun Ceren abLa çok üzüLdüm
ßiraz ara$tırdım ama sadece iLaçLa tedawi ediLebiLdiği yazıyor
Ara$tırmaya dewam edicem
Allah aciL $ifa wersin

Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

teşekkür ederim canım ilgin için araştır bakalım bir care bulunacakmı
Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

ilaç tedavisinden bıktıysan şöle bişey var bide onu dene istersen bi medikal sarf malzeme satan dükkana git ve derdini onlara anlat onlara bandaj gibi bişey olduğunu ve bu bandajın içine fizik tedavide kullanılan ağrı kesen sıcak-soğuk kompress jal olduğunu söle onlar sana verirler fiyatı zannedersem 15-20 YTL kadardı nasıl kullanacağınıda anlatayım (bazı medikaller ürünü satarlar ama nasıl kullanılcağını anlatmazlar) bu jalleri akşam yatmadan önce kaynatılmış suyun içine 10 dakika beklemeye atıyorsun ama suyla beraber kaynatmıyorsun buna dikkat bunu hergün yatmadan önce tekrarlarsan uzun bir süre zarfında ömrünün kalan kısmını rahat geçirirsin(yaklaşık 6 ila 12 ay arasında fazla da uzun değil yane) unutmaki migren kolay kolay geçen bir hastalık değil

ne o öyle çaresi yokmuş falan deniyor burda aaa her şeyin çaresi vardır ama bilinmiyordur bi sorun bakalım dimi

Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

Yapılan araştırmalara göre Kadınlarda 15% Erkeklerde ise 6% Migren olduğu ve her Kadının hayatı boyunca bir kezde olsa Migren krizi geçirdiği tespit edildi
Migren hastalığına ne yazık ki henüz kesin bir çözüm bulunamadı Ben Migren hastası olduğumu 7 yıl önce öğrendim Birden bire gelen dayanılmaz baş ağrıları, mide bulantıları, iştahsızlık hatta bazen birden bire bayılma anlarım oluyordu Detaylı bir araştırma yapıldıkdan sonra Migren olduğu anlaşıldı Tabi bu saydığım rahatsızklar sizde de mevcut ise illa Migren olduğu anlamına gelmez Çoğu zaman özelikle bayanlar ara ara depresyona girdiği zaman şiddetli Migren tarzı baş ağrıları çekiyor Bu yüzden kesin bendede Migren var diyip bilinçsizce lütfen Migren ağrıları için özel üretilen ilaçlar kullanmıyalım
Bu neurolojik hastalıkdan tamamen kurtulamsak da Migren krizlerin azalmasını sağlan şeylere dikkat edebiliriz Migrenin baş sebepleri olan uykusukluk,stress, dengesiz beslenme ve üzüntüden uzak durmaya çalışmalıyız
Düzenli bir şekilde spor yapıldığında Migren krizlerinde azalma tespit edilmiştir Migren ağrınız başladığında hiç bir yardım almazsanız sancınız ortalama 18 saate kadar sürebiliyor Bu hastalık özelikle ergenlik çağıdan sonra ortaya çıkıyor ve nadiren 40 yaşından sonrada bu hastalığa yakalananlar da oluyor
Migren anında ağrıdan hızlı bir şekilde kurtulmak için hemen size Doktorunuzun tavsiye ettiği ilacı alıp sessiz fazla ışık almayan yeterince oksijen olan bir yerde ayaklarınızın altına yüksek bir yastık koyarak uyumaya çalışmanızdır Bu şekilde genelde uyanıldığında sersermlik olsa bile şiddetli baş ağrısı hafiflemiş veya tamamen kaybolmuş oluyor

*Migreni olanlara tavsiyem; çikolata ve muzdan olabildiğince uzak durun
*Aşırı yorucu eyler yapmayın ve migren krizi esnasında kesinlikle sessiz ve karanlık bir odaya geçip uyumaya çalışın
*Ağrı kesici iğnelere (çok dayanılmaz olmadıkça) başvurmayın Zira migren için vurulan ağrı kesici iğneler zamanla işe yaramayacaktır
*Ağrıları hissettiğinizde ve başlamasından şüphe ettiğiniz durumlarda mutlaka "doktorunuzun" migren için verdiği ilacınızı alın
*Tam başladıktan sonra alınan analjezik ilaçlar fayda vermeyecektir
*Ve kesinlikle aynı anda birden fazla ağrı kesici ilaç almayın Aksi halde ağrıyı mide bulantısı eşliğinde coşturacaktır
Ve en önemlisi;
*Mutlaka; gereksiz şeyler için kuruntu, takıntı, üzüntü ve ruh halinizi bozacak haller içine girmemekiçin elinizden geleni yapın Bilimsel olarakta migren sinir sistemi hastalığıdır

Migrensiz günler

Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

Bu bölümde migren baş ağrısını önlemek için günlük yaşamda uygulanabilecek yöntemler yer almakta Ancak unutulmamalıdır ki bu yöntemlerin bir kısmı bu konuyla profesyonel olarak ilgilenen kişilerden destek alınarak yapılmalıdır
  • Yaşam tarzının düzenli olması
  • Düzenli uyumak
  • Düzenli yemek yemek
  • Bilinen tetikleyicilerden uzak durmak (kafein, eski peynir, et koruyucuları, monosodyum glutamat, salamura ürünler, çerez)
  • Düzenli aerobik egzersiz yapmak
  • Duygusal stresi azaltmak
  • Stresli durumlardan kurtulmak için ileriye yönelik plan yapmak
  • Biofeedback'i öğrenmek
  • Meditasyon
  • Boş zamanlar, hobiler, sosyal aktiviteleri artırmak
  • Gevşeme tekniklerini öğrenmek
  • Bireysel/aile psikoterapisi desteği almak
  • Çevresel etkenlerden kaçınmak
    • Güneş gözlüğü takın
    • Dumanlı, kokulu, gürültülü ortamlardan uzak durun
    • Vücut duruşunuzun düzgün olmasına dikkat edin
  • Fiziksel teknikler
    • Isı/buz/ultrasonografi/TENS
    • Masaj/servikal traksiyon
    • Boyun kasları için germe ve güçlendirme egzersizleri
    • Tetik noktası germesi, baskısı ve/veya enjeksiyonu
  • Osteopatik manipulasyon
  • Alternatif terapiler
    • Akupunktur
    • Akupresör
    • Terapötik dokunma
    • Aromaterapi (nane, yeşil elma)
    • Bölgesek uygulanan merhemler
    • Bitkiler
    • Vitaminler (Riboflavin 400 mg/gün, magnezyum)

Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

cheser deneyiceğim yardım cı olduğun için tşk ederim gercekten ilaç kulanmaktan bıktım bide buna bakalım inş iyi sonuç verir arakadaşlar sizlerede tşk ederim paylaşımlarınız için
Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

eyvallah ne demek yardımcı olabildikse ne mutlu
Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

bende çekiyorum bu ağrıyı yaa geçmek bilmiyo bi başladımı günlerdir sürüyo
Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

sen de dene o zaman yukarıda da yazdım migren kepi denen bi şey var medikal marketlerde dükkanlarda bulabilirsin onlarıda hastane yakınlarında bulabilirsin hade cünleten geçmiş olsun
Alıntı Yaparak Cevapla

Migren Hastasıyım

Eski 11-04-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi

Migren Hastasıyım

sevgili dost
iki arkadaşım var doktorlara gittiler fakat çare olmadı ummadık taş baş yarar misali sizin verdiğiniz bilgileri maille arkadaşıma gönderdim allah tüm migreni olan arkadaşlarımıza açil şifalar versin amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com