Kabakulak Kısırlık Yapar Mı |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabakulak Kısırlık Yapar Mı20 yaşında kabakulak geçirmiştim, şimdi 30 yaşındayım ve evlenmeyi düşünüyorum Acaba çocuk yapmakta sıkıntı olur mu diye de endişe ediyorum MK/Nazilli Çocuklarda kabakulak, genellikle orta şiddette seyreder ve bir sorun yaratmadan iyileşir Yetişkinlerde ise hastalık daha şiddetli belirtilerle görülür ve sonrasında başka rahatsızlıkların çıkma ihtimali daha fazladır SEYREK DE OLSA Seyrek olmakla birlikte bu sorunları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz Beyin ve beyin zarı iltihabı Pankreas iltihabı Kadınlarda ve erkeklerde yumurtalık iltihabı Kadınlardaki yumurtalık iltihabı uzun süreli bir çocuk sahibi olamama sorununa yol açmazken, erkeklerde bu hal çok seyrek olsa da görülebilmektedir Erkeklerdeki yumurtalık (testis) iltihabı; sadece kabakulaktan sonra değil, grip, verem, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan sonra da görülebilmektedir Böyle bir durumdamutlak hekim kontrolü gerekir Eğer sorun bakterilerle ortaya çıkmış ise antibiyotik ile tedavi uygun olabilir |
|