Deli Balın Zararı Var Mıdır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deli Balın Zararı Var Mıdır?Taze deli bal zehirleyebilir 55 yaşında bir kadınım ve sağlığıma çok özen gösteriyorum Kuvvetimi korumak için her sabah bir çay kaşığı deli bal yiyorum Bu balın herhangi bir zararı var mıdır? Acı bal ya da deli bal, halk arasında sağlık vermesi için tüketilir Gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarında da kullanılır BEYNE KAN GİTMEZ Ancak bu balın dozu artırılarak tüketilmesi, zehirlenmelere neden olur Doğu Karadeniz'in yüksek dağlarında üretilen zehirli bal, kahverengi renklidir ve geç şekerlenme özelliğine sahiptir Kaynatılırsa ve uzun süre bekletilirse, zehri kaybolur Zehirlenmelerin taze balla ortaya çıkması bu yüzdendir Bu tür balların, sütle kaynatılıp köpüğü alınmak suretiyle zehirsiz hale geleceğine dair yaygın bir inanış vardır Zehirlenme belirtileri; balı yedikten 30 dakika ile iki saat sonra, mide bulantısı, kusma, şiddetli hipotansiyon ve kalp ritminin 60'tan aşağı düşmesi şeklinde görülür Beyne yeterli kan gitmemesi nedeniyle hastanın bayılmasına neden olur
|
|
Deli Balın Zararı Var Mıdır? |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deli Balın Zararı Var Mıdır?evet kardeşim bayılmıştı bence abartmamak lazım |
|
|
|