|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
avuçlarında, düşeceğim, erimek, kar, olup, uğruna |
![]() |
Kar Olup Düşeceğim Avuçlarında Erimek Uğruna |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kar Olup Düşeceğim Avuçlarında Erimek UğrunaKar olup düşeceğim avuçlarında erimek uğruna Üşüyorum ![]() Öyle bir ayaza kesti ki içim ![]() Donar saksıdaki menekşeler koklasam ![]() titrer bir kuşu avuçlarıma alsam ![]() Ağlamak istesem, çığ düşer göz pınarlarımdan ![]() Ve hep seni hatırlatır, üstümüze zamansız inen kar ![]() Kar'a bulanır tüm düşünceler ![]() İçim kar… Dışım kar… ![]() Hissediyorum ![]() İncecik biz buza yatırıyorlar yüreğimi ![]() Sızlıyor derinden bir yer ![]() Hayalin donuyor gözbebeklerimde yavaş, yavaş Nasıl çözülür buz tutan bir yürek ? Bilmiyorum ![]() Düşündüklerim ![]() Düşündüklerimden bir tipide kayboluyorum ![]() Kaybolmuşluğun kıyılarında, utanıyorum ![]() Düşünüyorum ![]() Ah cesaret ister yapmak düşündüklerimi ![]() Gel gör ki oda bende yok ![]() Yoklukların kıyısına gömdüğüm düşüncelerimde Üşüyorum ![]() Düºünce arifelerimde, buz tutmak bir dere kenarında, sonra erimek ilk çıkan güneşle karışmak toprağa ![]() yada sensizliğin açtığı ilk kapıda yok olmak var aslında ![]() İlk gördüğüm kadınla yatmak, biraz açık saçık konuşmak var ![]() Ve sayılmayacak kadar çok öpülmüş dudaklarındaki, ucuz şarap tadına inat, seni anlatmak var biraz da ![]() O kadının ğöğsünde hıckıra hıçkıra ağlayarak ![]() Düşünmeden bu kez "Seni özledimleri " çıkarıyorum bu gece kilitlediğim sandıktan ![]() Bir camdan süzülen küçük su damlacıklarının hüzün buğularına saklıyorum seni ![]() Damlacıklar ellerin önce, Sonra gözlerin oluyor ![]() Ürkek, Kırılgan, Naif… ![]() Bir kar tanesinin eriyişinden var ediyorum seni ![]() Saçlarında beyaz kelebekler uçuşuyor lapa lapa ![]() Ürker diye kelebekler, korkuyorum saçlarını okşamaya ![]() Her dokunuşum sana yokluğun varlığı doğuruşu en sancılısından ![]() Bir pervanenin ölüme kanatlanışı, mum alevlerinin en ateşli dansında ![]() Bir ipek böceğinin kozadan çıkışı bir uçunu kemirdiği dut yaprağından ![]() Gözlerine çektiğin sürmelerden kara geceler ![]() Zift, katran, zifir koyuyorum yanlızlığın adını… Zifir renkli odalarda mine işli buhurdanlıklarda tütsülenirken kokun, beyaz bir ölüme uzanıp, seni düşünmediğimde,seni düşünmediğimi düşünüyorum ![]() Ve yatakdaki izine sarılıp uyuyorum ![]() Uyanıp bazen, niyesi yok ![]() Düşünüyorum ![]() Buz gibi ruha sunduğun ateşten bir yüreği Buz ve ateşin sevişmelerini ![]() Seni ![]() Beni ![]() Akrebin kendini sokuşu gibi korkusuzca, ölümüne ateş ve buz gibi dans edişimizi ![]() Buzun her dokunuşunda ateşe, nasıl damla damla eridiğini ![]() Nasıl titreyip, nasıl aktığını ![]() Nasıl yok olduğunu mutlulukla , şehvetle, ihtirasla ![]() Ve nasıl yandığını ateşten ateş ![]() Ve nasıl yeniden var olduğunu bir göl ortasında ![]() Biz imkansızı yaratırdık tüm sevişmelerde ![]() Ateş de yanardı,buz da ![]() şimdi üşüyorum ![]() Kapat pencereleri ![]() Boşalıyor zincirlerinden kendime verdiğim sözler ![]() Pişmanlık fırtınaları kapıda ![]() Kar olup düşeceğim avuçlarında erimek uğruna Alıntıdır
![]() |
|