Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkadaşların, hastalık, isimlerini, mıdır, unutmak

Arkadaşların İsimlerini Unutmak Hastalık Mıdır?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşların isimlerini unutmak hastalık mıdır?

67 yaşındayım Son zamanlarda arkadaşlarımın isimlerini unutuyor, telefon rehberinden bakıyorum Bu bir hastalık belirtisi mi? HS/Yalova

'Yaşlılıktan oluyor' demeyin!
Dönem dönem herkesin hafif hafıza sorunları yaşayacağını unutmayın Ancak yaşlılık döneminde isimleri karıştırmanın veya anahtar unutmanın 'normal' bir yanı yoktur Son dönemde yayınlanan ve 16 yıl süren bir çalışma yaşlılık nedeniyle 'normal' kabul edilen bellek kayıplarının Alzheimer ve daha ciddi hafıza sorunlarının habercisi olabileceğini kanıtladı Sık sık yorulmanın, bitkinliğin, depresyonun, kalpdamar sorunlarının, uykusuzluğun ve daha birçok sağlık probleminin yaşlanmanın doğal bir sonucu olduğuna inanmayın Fiziksel ve psikolojik sağlığınızda fark ettiğiniz bir değişim olduğunda mutlaka bir hekime danışın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

yaşım 22 ama kısmi bi hafıza sorunum var sadece isimleri zor hatırlıyorum bazen en yakın arkadaşımın ismini bile hatırlamakta zorluk çekiyorum bu bi hastalıkmı veya kansızlıktan felan ileri gelen bi şeymi yardımcı olursanız sevinirim
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Ziyaretci Nickli Üyeden Alıntı

yaşım 22 ama kısmi bi hafıza sorunum var sadece isimleri zor hatırlıyorum bazen en yakın arkadaşımın ismini bile hatırlamakta zorluk çekiyorum bu bi hastalıkmı veya kansızlıktan felan ileri gelen bi şeymi yardımcı olursanız sevinirim

Bence uzman bir doktora gözükünüz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

yaşım 19 bi sohbet ortamında arkdaşlarımla konuşurken arkdaşlarımın ve tanıdıklarımın isimlerini karıştıryorum ve bazen unutuyrm bu bi hastalıkmı ne yapabilirm ama hafıza sorunum yok ezber yapabiliyrm sorunum sadce ismlerle
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com