Ameliyat Fobisi Nasıl Yenilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ameliyat Fobisi Nasıl YenilirAmeliyat Fobisi Nasıl Yenilir Ameliyat fobimi nasıl yenebilirim? Bademcik ameliyatı olmalıyım ama ameliyat fobim var Narkozun etkisiyle uyanamamaktan korkuyorum Bu fobiyi yenebilir miyim? Eda Y /Burdur Memorial Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü'nden Uz Dr Nerime Soybir, sorunuzu cevaplandırdı: "Genel anesteziden ve uyanamamaktan korkmak, bu konuyu tam olarak bilmemekten kaynaklanabilir Oysa, biz anestezistler ameliyat süresince sizin uyanmamanız ve hiçbir şeyi farketmemeniz için çalışırız Kullandığımız ilaçlar kısa süreli etkilidir Ameliyat bitiminde, ilaçları keser kesmez uyanırsınız Genel anestezi alan hastaların solunum fonksiyonları, anestezi doktoru tarafından solunum cihazı aracılığı ile devam ettirilir Modern tekniklerle oluşturulan solunum cihazlarındaki alarm sistemleri gaz akışındaki en ufak bir problemi haber verir Öte yandan, hastaların parmaklarına kandaki oksijen yüzdesini gösteren bir alet takılır ve bu alet sürekli takip edilir Sonuç olarak iyi donanımlı bir hastanede, emniyetli bir şekilde uyuyup uyanabilirsiniz
|
|
Ameliyat Fobisi Nasıl Yenilir |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ameliyat Fobisi Nasıl Yenilirbende parmağımdan olcam top geldi yüzük parmağımın uç kısmı eğri duruyor kas kopmuş bnde çok korkuyorum akşam uyuyamadım hatta karnım ve göğüs kafesimin arası ağrıdı kalp krizi geçiriyom zannetti m biraz oyun oynadım laptop dan kendime geldim şuan iyiyim :D |
|
|
|