Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bebeğime, yapmalıyım, yediremiyorum, yemek

Bebeğime Yemek Yediremiyorum Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bebeğime Yemek Yediremiyorum Ne Yapmalıyım

Bebeğime yemek yediremiyorum ne yapmalıyım

11 aylık bebeğime yemeğini sadece reklamlarda yedirebiliyorum Başka türlü baş edemiyorum Bu doğru bir yaklaşım mı? Başka bir öneriniz var mı? HK/Manisa

Bebeğin acıkmasını bekleyin
Genelde birçok annenin sıkıntısı; bebeğine nasıl yemek yedireceğidir Çünkü dünyayı keşfetmekle uğraşan bebek; yemek kadar sıkıcı bir işle ilgilenmek istemez

VÜCUT SAATİNE DİKKAT!
Ancak anne buna ne kadar ilgi gösterirse; bebek bunun önemini fark eder ve yemeği, isteklerini yaptırmak adına kullandığı bir silah haline getirir Bu nedenle yemeğin bu kadar önemli bir şey olduğunu ona hissettirmeyin Bebeğiniz sizi sürekli elinde tabak ve kaşıkla görmesin Reklamlarda bebeğin beslenmesini belli bir noktaya kadar onaylayabilirim Günde 1-2 defa yapılan bu rutin bence zararlı değil Önce bebeğinizin acıkma duygusunu öğrenmesini sağlamalısınız Yani acıkmasını bekleyin Mama sandalyesinde göz göze gelerek, gününüz hakkında konuşarak, belki birkaç bebek şarkısı söyleyerek yemek yedirebilirsiniz Onu çok fazla, tıka basa doyurmayın Vücut saatini kontrol edin Bu saatlerde beslemeye çalışın Eğer aşırı iştahsızlık varsa doktorundan bir görüş alın!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com