![]() |
Kadın Dili |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kadın DiliKadın Dili ve Kadınları anlamak ![]() KADIN DİLİ Oğlum bir hafta sonra evleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın Dili ve Kadınları anlamak Oğlum haftaya düğünün var bir baba olarak sana bazı konularda yol yordam göstermem gerekiyor ![]() Çocukluğunda suç işlediği zamanlardaki gibi birden bire kızardı ![]() ![]() -Ah senin o biliyorum zannettiğin konularda da çok bilmediğin çıkacak ama ben o konulardan bahsetmeyeceğim ![]() ![]() Rahat bir nefes aldı ![]() ![]() ![]() -Kaç dil biliyorsun oğlum sen? -İngilizce Fransızca bir de Türkçe’yle üç dil oluyor ![]() -Bugün ben sana dördüncü dili öğreteceğim ![]() ![]() ![]() ![]() Güldü ![]() ![]() -Kadınların ayrı bir dili mi var? -Tabii ki ![]() ![]() ![]() İyi de niye Bükçe? -Çünkü kadınlar konuşurken genellikle söyleyecekleri sözü net söylemezler ![]() ![]() -“Bükçe zor bir dil mi baba?” diye sordu gülerek ![]() -Bana bak çok önemli bir konu ama eğleniyor gibisin biraz ciddiye al ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Tamam baba haklısın ciddiyetle dinliyorum ![]() -Bence bir kaç sebebi var ![]() ![]() ![]() -Bu konuda biz erkeklerden bir sıfır öndeler yani ![]() -Ne bir sıfırı oğlum en az on sıfır öndeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Biz de bazen Canan’la böyle sorunlar yaşıyoruz ![]() ![]() -Kızarlar oğlum kızarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ne olacak baba o zaman yok mu bu işin çaresi? -Var dedik ya oğlum Bükçe’yi öğreneceksin bunun için buradayız ![]() -Hazırım baba ![]() -Bükçe bol kelime kullanılan bir dildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Hikaye dili yani ![]() -Aynen öyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ne alakası var baba “seni sevmiyorum” demekle “kısa anlat” demenin? -Çok alakası var ![]() ![]() -Bu önemli ![]() ![]() -Aynen öyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Geçen hafta Canan bana “Bir kaç kilo daha versem gelinliğin içinde daha iyi duracağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -“Böyle de iyisin” derken o “de” ekini orda kullanmamalıydın ![]() ![]() ![]() -Peki ne demem gerekiyordu? -Şunu hiç unutma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yani diyorsun ki bir kadın her daim güzeldir her giydiği yakışır ve her kadının annesi bir hanımefendi babası da beyefendidir ![]() ![]() -Aferin oğlum çok hızlı anlıyorsun bana çekmişsin ![]() ![]() ![]() -Ve asla unutmazlar değil mi? -Aynen öyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Hadi o konularda dilimi tutarım da şu ima işini çözmek zor geldi ![]() -Zor gibi ama biraz gayret edersen çözersin ![]() ![]() -Anladım ![]() ![]() ![]() ![]() -Güzel ifade ettin oğlum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Dün çok yorulmuştu baba düğün alışverişine çıkmıştık ![]() -Bunun pek çok sebebi olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bu Bükçe’de kısa konuşma yok mu baba? -Var ama yerinde olsam hiç tercih etmezdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bükçe’de “Hiçbir şey yok ![]() ![]() ![]() -Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir arkadaşım da “Kadınların ‘Peki ![]() ![]() -Doğru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Zor bir dil baba ![]() -Yok yok gözün korkmasın her yabancı dil gibi ![]() ![]() ![]() ![]() -Anlamak da pek kolay değil ama ![]() -Korkma o kadar zor değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Nasıl yani? -Mesela karın sana “Ne zamandır dışarı çıkmadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Küçük ama önemli detaylar ![]() -Aynen öyle ![]() ![]() ![]() ![]() -Keşke okullarda öğretselerdi biz erkeklere Bükçe’yi ![]() ![]() -Haklısın aslında ben de sana öğretmek için geç kaldım ![]() ![]() ![]() ![]() -Akşam gelip sırt üstü yatmak yok yani ![]() -Gözünde büyütme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Tamam baba bunlara dikkat edeceğim ![]() Garson yemek tabaklarını kaldırırken oğlumun telefonu çalmaya başladı ![]() ![]() ![]() -Baba çok teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -O zaten perdeyi çoktan seçmiştir de kadınlar illa yaptıklarını onaylatmak isterler ![]() ![]() ![]() -Baba tekrar teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() Şanslısın oğlum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sema Maraşlı'nın Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz kitabından ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|