Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
problemine, üşeme, önerilir

Üşeme Problemine Ne Önerilir?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üşeme Problemine Ne Önerilir?

Üşeme problemine ne önerilir?

* Kışın çok üşüyorum Vücut direncimi nasıl arttırabilirim? Vitamin ya da doğal desteklerden yararlansam bana fayda sağlar mı? SG/Eskişehir

Vücutta ısı kaybı büyük ölçüde deri yoluyla olur Derisi ince olan kişilerde, özellikle de kadınlarda üşüme çok hızlı gelişir Soğuk ortamda cilt altı damarları büzülerek, vücutta ısı kaybına yol açabilir Damar hastalarında damarların büzüşerek vücutta oluşan ısı kaybını engellemeye çalışması başarılı sonuç vermez

Balık yağı kulanın!
Damar sertliği olan hastalarda da damar yapısı bozulduğu ve bu büzüşme olamadığı için ısı kaybı artar, kişi çok üşür Damar sertliği ile beraber kolesterol değeri yüksek olanlar, hipertansiyonlular, diyabetliler ve yaşlılar da, ısı kaybına daha çabuk ve hızlı uğrarlar Soğuktan korundukları halde çok üşüyen kişilerin mutlaka tıbbi kontrolden geçmeleri gerekir Ayrıca bu kişilerin A ve C vitamininden zengin beslenmelerini tavsiye ediyorum Balık yağı almalarında da yarar vardır

PROF DR AYKAN CANBERK

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com