Ispanaklı Mısır Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Ispanaklı Mısır EkmeğiIspanaklı Mısır Ekmeği 6 kişilik Hazırlama Süresi: 120 dakika Malzeme: 18 gram yaş maya 225 ml ılık su 60 ml zeytinyağı 300 gram mısır unu 200 gram un 2 çay kaşığı Tuz 200 gram ıspanak 100 gram lor peyniri Tarifi Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra doğrayın ve yağsız olarak tavada kavurun Ocaktan alıp soğumaya bırakın Orta büyüklükte bir kabın içinde mayayı 2 çorba kaşığı ılık su ile karıştırıp 10 dakika kadar bekletin Zeytinyağını ve unları bu karışıma azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun En son kavrulup ılınmış ıspanak ile ufalanmış lor peynirini ekleyin Tekrar yoğurun Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına aktarın, üzerini streç bir folyo ile kaplayıp oda ısısında yeterince kabarması için 1 saat kadar bekletin Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında su dolu fırın tepsisisin üzerine oturtun 30 dakika kadar pişirin Fırından alın 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|