![]() |
Kasık Otu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kasık OtuKasık Otu Diğer İsimleri : Fıtıkotu, Kızılyaprak, Koyunotu, Kuzupıtrağı, Agrimonia eupatoria, Herniaria glabra Botanik Bilgi : Gülgiller familyasındandır ![]() ![]() kısmı hafif kalkık vaziyette 10-30 cm büyüklüğünde ve dalları çevresine yayılır ![]() ![]() ![]() Yetiştirildiği Yerler : Avrupa’nın ve Asya’nın ılıman iklimi olan bölgelerinde yetişir ![]() ![]() Toplanması Kurutulması : Kasıkotu Hazirandan Eylüle kadar topraküstü kesimleri bitki çiçek açmaya başladığında toplanır ![]() ![]() FaydalarıMesane ve böbrek taş, kum ve zararsız urlara karşı kullanılır ![]() Kasık yırtılmasına (fıtık) karşı kullanılır ![]() Mesane kaslarını gevşetir, bu nedenle mesane kramplarını çözücü etkisi vardır ![]() Safra söktürücüdür ![]() ![]() Kullanım Şekli : Kasıkotundan iki kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynarsu ilave edilerek 10-15 dakika demlenmesi beklenir ![]() ![]() Kullanım Şekli : Bunun için bitkinin taze topraküstü kesimleri ezilerek bir yara lapası hazırlanır ve yaralara dıştan uygulanır ![]() UYARI : Kasıkotu asla kaynatılmamalıdır, şayet kaynatılır (dekokt) ise birleşimindeki eteryağ türevlerini kaybeder ![]() |
![]() |
![]() |
|