Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkilerin, kanserden, korunmada, renklerinden, yararlanın

Kanserden Korunmada Bitkilerin Renklerinden Yararlanın

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanserden Korunmada Bitkilerin Renklerinden Yararlanın



Kanserden Korunmada Bitkilerin Renklerinden Yararlanın

Günümüzde kanser vakalarının sıklığı artmaya devam ediyor Kanserin en önemli iki nedenini sigara ve kötü beslenme alışkanlıkları oluşturuyor Yaşlı nüfusun artması ve bir beslenme bozukluğu olan şişmanlık da kanser vakalarının artışında önemli rol oynuyor Bu nedenle sadece sigarayı bırakıp, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı elde ederek kanser vakalarının büyük çoğunluğunu önleyebiliriz Kanserden korunmada bitkisel ürünler en başta gelmektedir Belki de bitkisel ürünleri renklerine göre sınıflayarak kendinize düzenli tüketim alışkanlığı elde edebilirsiniz

Meyveler

Meyvelerin renkleri bizim için iyi birer işarettir Her tür renkten meyveyi uygun şekilde tüketmeliyiz Ancak şu hataya düşülmemelidir; meyvelerin çoğunun içinde benzer fonksiyon gören yararlı maddeler vardır Meyvelerin iklime göre yetiştikleri yerler farklı olduğu için siz kendi çevrenizdeki ve kendi coğrafyanızdaki ürünleri tercih etmelisiniz Örneğin kanseri önlüyor diye illa mango suyu içmeniz gerekmez Portakal, greyfurt, kızılcık, vişne vb kendi coğrafyanızın ürünleri de aynı özellikleri taşır

Meyve tüketiminizi renklere göre yapıp, her gün farklı renkten meyvelerin tüketimine özen gösterebilirsiniz Meyveleri sarı, kırmızı, koyu kırmızı, yeşil gibi ana renklerde değerlendirerek tüketmeye dikkat edebilirsiniz

Sebzeler

Sebzeleri de renklerine göre sınıflamalı ve her renkten uygun aralıklarla tüketmelisiniz Ana renkler koyu yeşil (ıspanak, pazı, maydonoz, roka, tere, nane, brokoli vb), mor (lahana, patlıcan, turp), kırmızı (domates, kırmızı biber vb), beyaz (karnabahar, lahana, taze soğan, sarımsak, pırasa, turp, kereviz vb), sarı (patates-kızartma değil-, havuç), açık yeşil (taze fasulye, kıvırcık, yeşil biber vb)

Kuru baklagiller

Burada da renkleri kullanabilirsiniz Beyaz (kuru fasulye vb), sarı (mercimek vb), yeşil (yeşil mercimek vb), mor (barbunya) gibikuru baklagiller posa alımı için son derece önemlidir Posa alımının artması tek başına kalın barsak kanserlerinin neredeyse yarısını önleyebilir Ayrıca çok önemli birer protein kaynağıdırlar Kuru baklagil tüketimi alışkanlığı çocukluk dönemindeki damak tadı ve alınan kültür ile yakından ilgilidir Bu nedenle çocukların kuru baklagil tüketimi özellikle teşvik edilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.