Köri Hakkında |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köri HakkındaKöri Hakkında Köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen bir karışım baharattır Güneydoğu Asya ve Hindistan'da yaygınca kullanılmaktadır Serin, karanlık ve kuru yerlerde saklanarak tazeliği korunmaktadır Körinin içinde kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber bulunmaktadır Köri, yoğurt, limon suyu ve sarmısakla bir karışım hazırlayarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos yapabilirsiniz Köri Kansere İyi Geliyor Köri baharatında bulunan bir maddenin, kanser hücrelerini öldürebildiği belirtildi Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin"in laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı Dr Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, alkol tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi |
|