![]() |
Kuvvet Macunu Nedir? Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuvvet Macunu Nedir? Nasıl Yapılır?Kuvvet macunu nedir? Nasıl Yapılır? Çok eski zamanlardan beri kullanılan kuvvet macunu karışımının içerisinde ne gibi bahatlar olduğu ve nelere iyi geldiğini bu makalemizden detaylı olarak öğrenebilirsiniz ![]() Manisa Valisinin emriyle yapılan çalışmada 41 baharattan oluşan bir macun hazırlandı ve sonrasında vali bir örnek ile birlikte tarifini yazılı biçimde saraya yolladı ![]() ![]() Manisa valisi ise bu durumdan faydalanarak bunu Manisa ili için ticari bir fırsata dönüştürmeyi başardı ![]() ![]() ![]() Mesir macunu adı verilen ve bu 41 baharatın bir araya gelmesiyle oluşan gizemli besin; güç vermesi ve canlılık katması açısından kuvvet macunu olarak da anılıyor ![]() ![]() Fakat kuvvet macunu sadece cinsel açıdan faydalı bir ürün olmakla sınırlı değildir, üretildiği dönemde insanların sağlığına kavuşması ve bir yıl boyunca böcek sokmalarına karşı vücut direncini artırmak amaçlı kullanılmıştır ![]() Kuvvet macunu içeriği; anason, meyan balı, çivit, çöp çimi, çörekotu, darı, galanga, hardal, havlıcan, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeği, hıyarşembe, kakule, karabiber, karanfil, kimyon, kişniş, zaferan, meyan balı, kebabe, karahalil, limon tuzu, udülkahır, iksir şekeri, topalak kökü, mürrüsafi, portakal çiçeği, portakal kabuğu, ravent, raziyane, safran, sakız, kara halile, sarı halile, sinameki, tarçın, topalak, vanilya, zencefil, zerdeçöp |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuvvet Macunu Nedir? Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuvvet Macunu Nedir? Nasıl Yapılır?Karanfil, Zencefil, Galanya, Sakız, Yenibahar, Karabiber, Kremtartar, Kişniş, Kebabe, Havlican, Anason, Hindistan cevizi, Hıyar Şenbe, Safran, Udil, Çöpçini, Kahr, Hardal, Tarçın, Portakal kabuğu, Mirsafi, Çivit, iksir, Meyanbalı, Kalemli barit, Tiryak, Sarı Helile, Kara Helile, Raziyane, Zerdecup, Kimyon, Kakule, Tarçın çiçeği, Çörek otu, Sinameki, Hindistan çiçeği, Dânfülfül, Ravet, Limontozu, Vanilya, Topalak, Bal ve Şeker ![]() Mesir Macununun kullanımı şöyledir: Erişkinlere sabah, öğle, akşam aç karnına birer kaşık; büyük çocuklara günde üç defa birer tatlı kaşığı, küçük çocuklara ise yemeklerden evvel günde üç defa birer çay kaşığı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|