![]() |
Patatesin Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesin Faydaları YararlarıPatatesin Faydaları Yararları PATATES: Bol miktarda C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum içeren patates, protein, bakır, demir ve fosfor da içerir ![]() ![]() Patatesin Faydaları: Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patates Nasıl Kullanılır? Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar fakat sindirimi zorlaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patatesin Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesin Faydaları YararlarıPatatesin Faydaları Yararları Patates Patlıcangiller familyasından; yer altındaki yer altındaki yumruları yenen otsu bir bitkidir ![]() ![]() ![]() Faydaları Şeker hastalarına faydalıdır ![]() Susuzluğu giderir ![]() Mide ve Onikiparmak ülserinde yararlıdır ![]() Karaciğer şişliğini giderir ![]() Safra akışını kolaylaştırır ![]() Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur ![]() ![]() Sert bir şey yutulduğunda yabancı maddenin zarar vermeden çıkmasını sağlar ![]() El ve ayak çatlaklarında faydalıdır ![]() Skorbüt hastalığını önler ![]() Kandaki şeker seviyesini düşürür ![]() ![]() Kansere karşı korur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patatesin Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesin Faydaları YararlarıPatates cinsel gücü arttırıyor Sofraların gözde besini patatesin cinsel gücü arttırdığını biliyormuydunuz? İçinde, su, karbonhidratlar, fosfor, demir, manganez, bakır, sodyum ve kalsiyum gibi madensel tuzlar, B, B bir, B altı, K, PP vitaminleri bulunan patates çok zengin bir besindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patatesin Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesin Faydaları YararlarıPatatesin faydaları Sofraların gözde besini patatesin, çok besleyici bir bitki olduğunu insanlık tarihi yazık ki geç öğrendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok Besleyici: İçinde, su, karbonhidratlar, fosfor, demir, manganez, bakır, sodyum ve kalsiyum gibi madensel tuzlar, B, B bir, B altı, K, PP vitaminleri bulunan patates çok zengin bir besindir ![]() ![]() ![]() ![]() Mideyi Onarır: Milletçe, baharatlı, acılı ve ekşili yemeklere düşkün olduğumuzdan, çoğumuz mide rahatsızlıklarından yakınırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Susatmaz: Patatesin yapısında su bulunduğu için, aynı zamanda organizmanın su ihtiyacını da karşılar ![]() Kansere Karşı İlaçtır: Avusturyalı doktor R ![]() ![]() Cinsel Gücü Arttırır: Yapısında fosfor bulunduğu için patates erkeğin cinsel gücünü arttırır ![]() ![]() Kanı Zehirlerden Temizler: Hava kirliliği, radyasyon, sanayi ve tanm ilaçlarının kimyasal artıklarına karşı kam zehirlerden temizler ve hücreleri yeniler ![]() Kadını Güzelleştirir: Patateste bulunan manganez kadın cildinin dostudur ![]() ![]() Nasıl Alacaksınız? 1- Patatesin iki cinsi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Makbul patates eti taze iken beyaz, bekletilmemiş iken san olan patatesdir ![]() 3- Patatesin kabuğunu tırnağınızla kazıyın, kabuğu hafifçe kaldırın ![]() ![]() ![]() Nasıl Yiyeceksiniz? 1- Patatesi çok iyi yıkayın ![]() 2- Çok zengin bir besin deposudur, îcinde fosfor, demir, manganez ve bakır gibi madensel tuzlar, karbonhidratlar ve B,B bir, B altı, K ve PP vitaminleri var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Ancak günümüzde patatesi soyarak tüketmek adet olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl Saklıyacaksınız? 1- Patatesi loş yerlerde koruyun ![]() ![]() 2- Patatesin çeşitli kaliteleri var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patates Kızartması: Her ev kadını hazırladığı patates kızartması için patatesi kendi alıştığı şekle göre keser ![]() ![]() ![]() 1- Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Patatesler biraz kızarınca çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Yararlı Bilgiler: 1- Genellikle patates kızartırken bütün daireyi, hatta bütün apartmanı yağ kokusu kaplar ![]() ![]() 2- Patates kızartmasında kullandığınız yağı yeniden kullanmak istiyorsanız içine bir havucu rendeleyerek koyun ve onu böyle bekletin ![]() ![]() 3- Patatesin bazı türleri pişerken siyahlaşır ![]() ![]() ![]() 4- Patatesi bir iğneyle uzunlamasına bir kaç yerden delerseniz daha çabuk piştiğini göreceksiniz ![]() 5- Gerek kızartmada, gerekse yemeklerde patatesin kolayca pişmesini istiyorsanız onu uzunlamasına kesin ![]() |
![]() |
![]() |
|