![]() |
Kuru Ve Yeşil Soğanın Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Ve Yeşil Soğanın FaydalarıKuru ve yeşil soğanın faydaları Kuru ya da yeşil soğan her mevsim sofralarda yer almasına rağmen içerdiği besin değeri pek bilinmiyor ![]() ![]() ![]() Kuru soğan ve yeşil soğanı iki farklı kategoride ele alabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi bir antioksidan olarak tanımlayacağım yeşil ve kuru soğan kalsiyum, C vitamini, demir ve posa açısından zengin yiyecekler grubundadır ![]() 100 gr soğanda ![]() ![]() ![]() 100 gr (ortalama 3 adet ) yeşil soğan tüketiminde, ortalama 40 kalori, 7 gm karbonhidrat, 1 ![]() ![]() ![]() 100 gr (ortalama 2 orta boy) kuru soğan tüketildiğinde ise ortalama 46 kalori, 8 ![]() ![]() ![]() ![]() SİNDİRİM SORUNUNA İYİ BİR ÇÖZÜM Çiğ olarak tüketilen soğanın posa içeriği ve antioksidan etkisi nedeniyle kanserden korunmada önemli olduğu ve sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileri bilinmektedir ![]() Kuru soğanı pişirirken en çok dikkat edilmesi gereken ise biraz pembeleştikten sonra ocaktan alınmasıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|