![]() |
Sarımsak Nasıl Yenmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsak Nasıl YenmeliSarımsak nasıl yenmeli Grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen maddeleri bol miktarda içeren sarımsağın, hastalığa yakalanmadan önce ve çiğ olarak yenmesi gerekiyor ![]() Sofralarımızdan eksik olmaması gereken, Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında bulunan sarımsağın, sağlığa katkıları anlatmakla bitmiyor ![]() Sarımsağın sürekli kullanımı kişiyi kalp hastalıklarından koruyor ![]() ![]() ![]() Araştırmalar bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsağın çeşitli mikroorganizmalara karşı etkili olduğunu da ortaya koyuyor ![]() Sarımsakta sıtma ve kansere karşı savaşta önemli rol oynayan bileşikler olduğu ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() Ne işe yarar? Tansiyonu düşürür ve kansere karşı korur Sarımsağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve bol allil sülfür bulunur ![]() ![]() Çok eski çağlardan beri biliniyor ve tedavide yararlanılıyor ![]() ![]() Antiseptik, iştah açıcı, tansiyon düşürücü, solucan düşürücü, idrar artırıcı, kan temizleyici etkileri vardır ![]() Antiseptik etkisi, içindeki allisinden ileri gelir ![]() Bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı ve öldürücü etkisi vardır ![]() Hemoroide faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|