Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, soğanın, yararları

Soğanın Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın Faydaları Yararları



Soğanın Faydaları Yararları

SOĞAN: Mümkün olduğu kadar çiğ tüketin Zira çiğ tüketildiğinde mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılır



Mutfaklarımızın "olmazsa olmaz" sebzeleri arasındaki soğanın bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı olduğu belirtiliyor Soğan 6000 yıldır alternatif tıpta çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılyor

ABD'li ünlü bilimadamı Prof Dr Victor Gurewich'in, kalp hastalarına önerdiği tek şey soğan yemek Uzmanlar soğanın kandaki kolesterol oranını düşürdüğünün ve iyi kolesterol olarak bilinen HDL'yi yükselttiğinin araştırmalarla kanıtlandığını anlattı

Dr Gurewich, çiğ soğanın haşlanmış veya kızartılmış soğana oranla HDLnin yükselmesinde daha etkili olduğunu, ancak haşlanmış soğanın da kalbe başka yararlarının bulunduğunu açıklamışHaşlanmış soğanın kanı temizlediğini, kanın pıhtılaşmasını önlediğini, hatta pıhtılaşmış kanı tedavi ederek damar tıkanıklığına engel olduğunu anlatan Dr Gurewich, bu yüzden doktorların hastalarına, günde yarım soğan yemeyi ya da soğan suyu içmeyi önerdiklerini söyledi

Şeker Hastaları için İdeal Besin
Soğanın, eskiden beri şeker hastalarını tedavi etmek için kullanıldığını, 1923 yılında yapılan bir araştırmada, soğanda kandaki şekeri azaltan maddelerin bulunduğunu ifade eden uzmanlar, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda da soğanın hem tansiyonu hem de kan şekerini düşürdüğünün tespit edildiğini kaydettiler

Soğanın, aynı zamanda doğal bir antibiyotik olduğuna dikkat çeken Rus bilimadamları, soğanın birçok bakteriyi en iyi şekilde yok eden sebze olduğunu, ağızda oluşan bir yaranın, soğan çiğnenmek suretiyle yok edilebileceğini öne sürüyorlarEskiden savaşlarda askerlerin yaralarını tedavi etmek için de kullanılan soğanın, acıyı aldığına, uykusuzluğa iyi geldiğine, sinirleri yatıştırdığına ilişkin görüşler bulunuyor

Mikrobik hastalıklara karşı etkili olan soğan, alternatif tıpta özellikle dizanteri gibi bağırsak hastalıklarını, öksürüğü ve boğaz enfeksiyonlarını tedavi amacıyla da kullanılıyorHayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma da, soğanın kanser üreten hücreleri yok ettiğini ortaya koydu

Her türlü hastalığı yenen, mucize bir besin olarak nitelendirilen soğanın sağlığa faydalı olabilmesi için tüketimle ilgili şu önerilerde bulunuluyor:

Sarı ve beyaz soğanı tercih edin Rengi kırmızıya kaçan soğanların HDL kolesterolü üzerinde daha az etkili olduğu biliniyor Kandaki pıhtılaşmanın önlenmesi açısından hem çiğ hem de haşlanmış soğan yiyebilirsiniz Kanınızdaki, kalbe yararlı olan HDLyi yükseltmek istiyorsanız, soğanı çiğ yemelisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanın Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın Faydaları Yararları



Kuru soğan mucizesi!

Sarımsak, pırasa ve soğanHer üçünde de antibakteriyel (antibiyotik) ve ağrı kesici (analjezik) özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır

ProfDr İbrahim Adnan Saraçoğlu

Değerli okuyucu, kuru soğan üzerine olan ilk çalışmalarıma seksenli yılların ortalarında başlamıştım Aynı zamanda sarımsak ve pırasayı da inceliyordum Çünkü üçü de aynı familyadandırTopraktan henüz çıkmaya başlamış, bu üç bitkinin taze filizlerini kopartıp tadına baktığınızda damak tatları birbirinin aynıdır Onları birbirlerinden ayırt etmek zordur Ancak, bir-iki haftadan itibaren morfolojileri, kimyaları ve tatları giderek belirgin şekilde farklılaşır
Her üçünde de antibakteriyel (antibiyotik) ve ağrı kesici (analjezik) özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır Yetişkin dönemlerine gelindiğinde doğal antibiyotik güç, sarımsakta en fazladır Soğanda bu güç orta derecede bulunurken, pırasada bu ölçü en minimum düzeyde kalır Yetişkin soğanın ağrı kesici gücü ise maksimum düzeye çıkar İleri tarihlerde sarımsak ve pırasanın içeriğinde saklı olan etkin özelliklerini ayrı başlıklar altında sizlere tanıtmaya çalışacağım Çünkü, aynı aileye (familya) ait bu üç sebze yetişkin evrelerinde kür olarak uygulandıklarında birbirlerinden tamamen farklı hastalıklara karşı potansiyel bir güç oluşturabilmektedirler Pırasa, böbrekte oluşan litogen yapıya karşı etkili olurken, sarımsak ise vücudun bazı bölgelerinde oluşan plaklara karşı etkin rol oynayabilmektedir Bu kısa girişten sonra bugünkü, sebzemize tekrar geri dönelim
Onu doğrarken gözyaşlarını tutmak ne mümkün Gözlerden yaş gelmesine sebep olan yapısında kükürt bulunan propanthial-S-oksit maddesidir Eğer soğanı doğrarken gözyaşı dökmek istemiyorsanız, ağzınıza bir lokma ekmek alıp çiğneyerek doğrayınız



KADINLAR İÇİN
Zaman zaman geçmişte araştırdığım bir bitkiye tekrar tekrar geri döner, yeni elde ettiğim deneyimlerimin ışığında onu tekrar araştırmaya başlarım Kuru soğanın rahim ve yumurtalıklar üzerinde nedenli etkili olabildiğini fark ettim Onu, 2009un bitkisi olarak tanıtmayı düşünüyordum ki, yaşlılığa bağlı eklem kireçlenmesini ortadan kaldırıcı bitkiyi keşfettim Bu nedenle 2008in son aylarında kuru soğanın bu potansiyel gücünü erken açıklamayı daha uygun buldum
Kuru soğan, Polikistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan kadınların imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır Erken menopoza giren kadınların da imdadına yetişebilmektedir Küçük ve orta çaplı miyomu olan kadınlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler
Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler Uzun zamandan beri âdet (regl) görmüyorlar ise, âdet görmeye başlayabilirler Aynı şekilde menopoza yeni girmiş kadınlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilir Rahim duvarı incelmesi olan kadınların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir Kuru soğan sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze
Endometrioma, rahimin içini döşeyen zar tabakasının yumurtalıklarda bulunması ve her adet döneminde kanayarak kistik yapı oluşturmasına denir Bu kistin içi, kahverengi kıvamlı sıvı ile doludur bu nedenle çikolata kisti de denir Hastalar hekimlerine kısırlık, sancılı veya ağrılı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme şikâyeti ile başvururlar Başlangıç evresinde olan endometrioma tedavisinde de oldukça güçlü bir yardımcı tedavi imkânı sunar
ERKEKLER İÇİN
Yıllar önce kuru soğanı araştırırken prostatite (prostat içi iltihaplanma) bağlı ağrı çeken erkeklerin imdadına yetişebileceğini bulmuştum Prostatite bağlı ağrı çeken bazı hastalar için uygun bir ağrı kesici bulmak da çok zordur Bilinen hiçbir ağrı kesici onlara derman olmaz Almanyada “Medizin Forum-Prostatitis” sitesine yazı yazan bir prostatit hastası, prostatite bağlı sürekli ağrı çektiğini ve bu durumun kendisini intiharın eşiğine getirdiğini yazmıştı Bu hastaya soğan kürünü uygulamasını önermiştim Aradan birkaç gün geçtikten sonra nasıl teşekkür ettiğini hâlâ unutamam
GÜNÜN KÜRÜ -1
Polykistik overe, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir
GÜNÜN KÜRÜ -2
Prostatite bağlı şiddetli ağrılara karşı
Bir hafta boyunca her gün iki öğün, sabah ve akşam ikişer adet orta boy kuru soğan preslenip yarım dilim ekmekle beraber tüketilir Presleme esnasında çıkan soğanın suyunu ziyan etmeyiniz ve de kesinlikle tuzlamayınız Soğanı presleme imkânı bulamıyorsanız, ağızda uzun uzun çiğneyerek beraberinde yarım dilim ekmekle beraber tüketebilirsiniz Katı meyve sıkacakları, soğan suyunu çıkarmak için de mükemmel bir çözümdür Kuru soğanın suda veya ateşte pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanın Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın Faydaları Yararları



Soğan'ın Faydaları Yararları

SOĞAN: A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından oldukça zengindir

Soğanın Faydaları: Vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir Bağışıklık sistemini güçlendirir Yüksek tansiyonu düşürür Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser Damar tıkanıklığını önler Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur Kandaki şeker seviyesini ayarlayan soğan şeker hastalarına faydalıdır Böbrek ağrılarını hafifletir Böbrek kumlarının ve taşların dökülmesine yardımcı olur ve tekrar oluşmalarını önler Mikrop öldürücü etkisi vardır Vücuttaki ve kandaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır Yaraların daha hızlı kapanmasına yardımcı olur Egzama, dolama gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır Karaciğerin çalışmasını düzenler Hazmı kolaylaştırır Kanı temizler Sinirleri rahatlatır, sıkıntı ve bunalıma iyi gelir Uyku problemi çekenlere faydalıdır Hafızayı güçlendirir Cinsel gücü arttırır Kemik erimesine karşı etkilidir

Soğan Nasıl Kullanılır? Taze ve kuru soğan olarak iki şekli de tüketilir Çiğ olarak, salatalarda ya da pişirilerek yemeklerde kullanılır



Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanın Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın Faydaları Yararları



Soğanın Faydaları Yararları

Prostat ve menopoz için bire bir

Kuru soğanın yumurtalık kisti, menopoz şikâyetleri ve prostatit ağrılarına karşı, kür olarak kullanıldığında mükemmel destekleyici tedavi gücü olduğundan haberiniz var mı?



Değerli okuyucu, kuru soğanın polikistik over (yumurtalık kisti), menopoz şikâyetleri ve prostatit ağrılarına karşı, kür olarak kullanıldığında mükemmel destekleyici tedavi gücü olduğundan bahsetmiştim Bir gün içerisinde orta boy bir veya birkaç baş kuru soğan yemeklerimizin veya salatalarımızın vazgeçilmezidir

Çorbası da yapılır

Kebapların sumaklı garnitürü, balığın yanında sunulan veya çorbası yapılan hep aynı soğandır Türk ve dünya mutfağının muhteşem baharatlı sebzesidir soğan Çeşitli yemeklerin yapımında kullanılan kuru soğan her milletin beslenme kültürüne göre hazırlanıp tüketilir Örneğin, Macarların gulaşında bolca kullanılan kuru soğan veya İtalyanların soğanlı pizası gibi Soğanı bu şekilde kullanmak bir beslenme şeklidir

Kür olarak kuru soğan

Yemeklerde veya salatalarda kullanılan kuru soğan tüketimi, kür anlamına gelmez Yemeklerde veya salatada kullanılan kuru soğana, salça, yağ, baharat, tuz veya diğer malzemeler ilave edildikten sonra soğandan kür olarak faydalanmak mümkün değildir Çünkü, kimyası büyük ölçüde değişir Kür olarak etkin kimyasal içeriğinden faydalanabilmek için kuru soğanın tek başına belli ölçüde, belli bir müddet, hazırlama ve uygulama kuralına göre tüketilmesi gerekir Ancak bu taktirde amaca uygun olarak destekleyici tedavi gücünden faydalanabilir

Etkin maddeler

Kuru soğanın menopoz şikâyetlerinde ortaya çıkan ateş basmalarına karşı ana etkin madde dimethylthiophen grubu ve türevleri ile isofucosterol etkin maddeleridir Bu ana etkin maddelerin etkilerini gösterebilmeleri için de yine kuru soğanda bulunan bitkisel hormon özelliği olan abscissic asite, cepaenes ve allyl-propyl-disulfid fonksiyonel maddelerine ihtiyaç vardır

Ayrıcalığı burada

Tüm bu etkin maddeler doğada sadece ve sadece bir tek kuru soğanda bir arada bulunmaktadır
Bu kuru soğanın kimyasının ayrıcalığıdır Kimyasını bilmediğimiz hiçbir şeyi kullanamayız, tüketemeyiz ve öneremeyiz Eğer kimyasını iyi bildiğimiz ve de söz konusu olan yüzyıllardır insanların günlük hayatında öğünlerinde tükettiği bir yemek malzemesi olan bir sebze ise, amaca uygun olarak destekleyici veya yardımcı tedavi olarak önerilebilir

Tüm değerli okuyucularımın sağlıklarının daim olmasını dilerim

Günün kürü

Menopoza bağlı ateş basmalarına karşı

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir

Dikkat: Hipoglisemi şikâyetiniz var ise bu kürü uygulamayınız

Dikkat: Buradaki bilgilerin herhangi bir hastalığı teşhis amacı kesinlikle yoktur Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız

ProfDr İbrahim Adnan Saraçoğlu / Milliyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanın Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın Faydaları Yararları



Dikkat güçlüğü için

Dikkat güçlüğü çekenler için doğada birçok mucizevi bitki bulunuyor Bunların başında ise soğan geliyor

Soğan, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı iyi gelir Kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır Ceviz, fındık, fıstık ise konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendiriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanın Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın Faydaları Yararları



Sağlık için soğan

Soğanın bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı olduğu belirtiliyor Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Rahmi Türk, soğanın 6000 yıldır alternatif tıpta çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanıldığını söyledi

Soğanda bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok fayda verdiğini, bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor Soğanın, vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor

Fazla soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğünü ve o ülke halkının uzun yaşadığını ifade eden uzmanlar, soğanın, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizlediğini ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önlediğini, bağırsak kurtlarını döktüğünü bildiriyor

Uzmanlar, ağızda soğan kokusunu gidermek için yemekten sonra biraz ekmek kabuğu veya maydanoz çiğnenmesinin yeterli olduğunu söylüyor Uzmanlar ayrıca, soğanın patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere kaldırılması gerektiğini, çünkü soğan ve patatesin birbirini etkilediğini ve soğanın, patateslerden salınan nemle yumuşadığını hatırlatıyor

Soğan, salataların yanı sıra çeşitli yemeklere, krem peynirlere ve hamburgerlere katılır, çorba ve yahni gibi sevilen yemekleri yapılır Mutfakların vazgeçilmez bir öğesidir

BESİN DEĞERLERİ

100 gr çiğ (pişirilmemiş) kuru soğanın içerdiği besin değerleri şunlardır: 38 kalori; 1,5 gr protein; 9 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr yağ; 0,6 gr lif; 56 mgr fosfor; 27 mgr kalsiyum; 0,5 mgr demir; 10 mgr sodyum; 157 mgr potasyum: 12 mgr magnezyum; 40 IU A vitamini; 0,03 mgr B1 vitamini; 0,04 mgr B2 vitamini; 0,2 mgr B3 vitamini: 0,l mgr B6 vitamini: 10 mcgr folik asit: 10 mgr C vitamini ve 0,3 mgr E vitamini

Yeşil soğanın bazı besin değerleri kuru soğandan daha yüksek, bazıları da daha düşüktür Yeşil soğanın besin değerleri şöyle sıralanabilir: 45 kalori; 10,5 gr protein; 1 gr karbonhidrat; yağ ve lifi eser miktarlarda; 40 mgr kalsiyum; 5 mgr sodyum; 231 mgr potasyum; 20 IU A vitamini ve 25 mgr C vitamini

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan önemli besin değerlerinin yanı sıra;

Soğan, bedenin savunma sistemini güçlendirir: Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve gastrit gibi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelen ve geleneksel olarak bu nedenle tüketilen bir besindir

Soğan, yağlı yemeklerin yenmesinden sonra bedende kolesterol yükselmesi ve kanın pıhtılaşması olaylarını önler: Çok fazla yağlı yemek yiyen kişilerde meydana gelen bu gibi sakıncalı durumlar, yemeklerde bol soğan bulunması halinde ortadan kalkar

Soğan bedende bulunan kötü kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür, ama iyi kolesterol düzeyini artırır

Bol bol soğan yemenin, bedenin kansere yakalanması rizikosunu azalttığı savunulmaktadır

Son zamanlarda yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre, soğanın kalbi güçlendirdiği ve koroner damarları genişlettiği ileri sürülmektedir

Soğan idrar söktürücüdür: Bu etkisiyle bedendeki toksinlerin atılmasına ve kanın temizlenmesine yardımcı olur

Soğan midevidir: iştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır Ayrıca müshil etkisi de vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Soğanın Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın Faydaları Yararları



Diş çürümesi ve oral enfeksiyonlara karşı etkilidir Çiğ olarak çiğnendiğinde 2-3 dakika içerisinde ağızdaki bakteri ve mikropların ölmesini sağlar

Soğan kan sulandırıcı etkisiyle kardiyovasküler hastalıklardan kişiyi korur

Bal ve zeytinyağı ile karıştırılarak uygulandığında soğan suyu sivilcelerden kurtulmanızı sağlar

Bir kaşık soğan ve zencefil suyunun cinsel isteği arttırdığı bilinmektedir

Kanser gibi tedavisi zor olan hastalıklarda sorunlu hücrelerin gelişimini engelleyerek korunma sağlar

Kokusu beğenilmese de soğan görüldüğü üzere mucizevi bir besin maddesidir Ayrıca yemeğe tadını veren de soğandır Ağlatırken sağlık veren soğanı yemeklerinizden eksik etmemenizi öneririz

Grip, astım, bakteri enfeksiyonları, solunum yolları problemleri, anjin ve öksürük gibi pek çok hastalığa iyi gelir

İştah açıcı olarak da kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.