![]() |
Gıda Alerjisi Giderek Yaygınlaşıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıda Alerjisi Giderek YaygınlaşıyorGıda alerjisi giderek yaygınlaşıyor [SIZE=+0]İngilterenin gıda güvenliği konusunda çalışan, devlet adına kontroller yapan araştırma merkezi "Campden BRI"de görevli Dr ![]() ![]() Gıda alerjenlerinin hassas insanların bağışıklık sistemiyle reaksiyona girerek hastalanmalarına neden olduğunu ifade eden Alldrick, şöyle konuştu: "Alerji sorunu olan insanların oranı ülke ve bölgelere göre değişiklik gösterebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gıda alerjisi olanların hasta olmamaları, alerjenlerden kendilerini korumaları için çok dikkatli olmaları gerektiğini dile getiren Alldrick, tüketilen bir gıdadaki en küçük bir alerjenin bile kişide çok ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini anlattı ![]() Hastaların tükettikleri ürünlerin etiketindeki içindekiler listesini okumalarını ve gıdalarını güvendikleri üreticilerden temin etmelerini öneren Alldrick, "Gıda üreticileri gıda alerjenlerinin sebep olabileceği tehlikelerin farkında olmalıdır ve alerjenlerin çapraz kontaminasyonunu engelleyebilmek için doğru olan iyi üretim uygulamalarını seçmelidir ![]() ![]() ABde glutenli ürünlerin yerine mısır, pirinç, sorgum, karabuğday gibi gluten içermeyen tahılların kullanıldığı özel beslenme amaçlı olarak hazırlanan gıda ürünlerinin tüketildiğini dile getiren Roms, bunların yanı sıra özel olarak hazırlanmış başlıca buğday, arpa, çavdar makarna, bisküvi benzeri glutensiz ürünlerin de yaygın olduğunu anlattı ![]() Glutensiz ürünlerin AB ülkelerinde milyonlarca avroluk pazara ulaştığını vurgulayan Roms, "ABDde ise bu ürünlerin pazar payı milyar dolar seviyelerine geldi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|