![]() |
Dev-Tüylü Nevüs Hastalığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dev-Tüylü Nevüs HastalığıDev-Tüylü Nevüs Hastalığı Milyonda bir görülen ''Dev-Tüylü Nevüs" hastalığna yakalanan küçük Esra yardım eli bekliyor ![]() ''Dev-Tüylü Nevüs-Giant Melanocytic Nevus'' adı verilen hastalık nedeniyle yüzünün üçte birinde üzerinde sert tüylerin yer aldığı koyu renk leke bulunan 8 yaşındaki Uşaklı Esra Özel, sosyal yaşama katılabilmek için kendisine yardım edilmesini bekliyor ![]() Uşak Muzaffer Mert İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Esra Özel'in annesi Sema Özel, kızının milyonda bir görülen hastalığı bulunduğunu, yüzündeki iz nedeniyle zor günler yaşadığını ve sosyal yaşama katılamadığını söyledi ![]() ![]() ''Daha önce Almanya'da yaşayan bir yakınımız sayesinde Ege Üniversitesinde tedavi girişimde bulunduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doktorların küçük kızın yüzünün ancak doku nakliyle iyileşebileceğini söylediğini anlatan Sema Özel, yeşil kartları bulunduğunu, ancak devletin estetik ameliyat masraflarını karşılamadığı için bu kartla tedavi yapılamadığını kaydetti ![]() ''Sokakta çocuklar, okulda öğrenciler kızımla alay ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük Esra da doğduğundan beri yüzünde bu izin bulunduğunu, ailesinin imkanları ölçüsünden elinden geleni yaptığını belirterek, çocukların kendisiyle alay etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() -''DOĞUŞTAN GELEN BİR DOKU HASTALIĞI''- Uşak Devlet Hastanesi Dermatoloğu Ayşe Narin, hastalıkla ilgili değişik tedavi yöntemleri olduğunu, hastalık bölgesinin büyüklüğüne ve dokudaki kalınlığa göre en son tedavi yönteminin doku nakli olduğunu söyledi ![]() ''Hastalık, halk arasında bildiğimiz ve vücudun her yerinde görebileceğimiz, büyük ben diye adlandırılan bir doku hastalığıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|