![]() |
Ezanı Rüyasında Gören Sahabi |
![]() |
![]() |
#1 |
Cloud
|
![]() Ezanı Rüyasında Gören SahabiAbdullah Bin Zeyd Sâhib-ül ezân ![]() Hicretten sonra Medîne'de Peygamber efendimizin mescidi yapılmış burada Müslümanlar cemâ'atle namaz kılıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili Peygamberimiz buna bir çâre arıyorlardı ![]() ![]() ![]() - Namaz vakitlerinde çan çaldırsak! Bunun üzerine Peygamber efendimiz buyurdu ki: - Çan çaldırma âdeti Hıristiyanlara mahsûstur ![]() ![]() Sonra başka bir düşünce ileri sürüldü: - Boru çaldırsak! - O da Yahûdîlere âittir ![]() ![]() Ateş yaksak - Yüksek yerlerde ateş yaksak ![]() Bu teklife de Allahü teâlânın Resûlü şöyle buyurdu: - Ateş yakmak ateşperestlerin ateşe tapanların işidir ![]() ![]() - Namaz vakitlerinde bir bayrak çekelim teklifinde bulunuldu ![]() Peygamber efendimiz bunu da beğenmediler ![]() ![]() ![]() O toplantıda bulunan Abdullah bin Zeyd aynı gece bir rü'yâ gördü ![]() ![]() ![]() " Yâ Resûlallah! Dün gece rü'yâmda mübârek bir zât gördüm ![]() ![]() - Onu bana satar mısın? - Çanı ne yapacaksın? - Müslümanları namaza da'vet edeceğim ![]() O mübârek zât güldü ve dedi ki: - Sana ondan daha hayırlı bir şey öğreteyim mi? - Öğret! ![]() O zaman bana kelimesi kelimesine Ezân-ı Muhammedî'yi okudu ![]() Abdullah bin Zeyd hazretlerinin rü'yâlarını anlatmasından sonra Allahü teâlânın Resûlü de tebessüm ederek buyurdular ki: - İnşâallah gördüğün hak rü'yâdır sâlih rü'yâdır ![]() ![]() ![]() Aynı rüyayı H ![]() ![]() ![]() ![]()
|