Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ezanı, gören, rüyasında, sahabi

Ezanı Rüyasında Gören Sahabi

Eski 03-23-2010   #1
Cloud

Ezanı Rüyasında Gören Sahabi

Abdullah Bin Zeyd

Sâhib-ül ezân

Hicretten sonra Medîne'de Peygamber efendimizin mescidi yapılmış burada Müslümanlar cemâ'atle namaz kılıyorlardı Ancak o günlerde namaz vakitlerini bildirmek zahmetli oluyordu Müslümanlar Mescid'e toplanır; namaz vaktini beklerlerdi Ba'zıları da tam vakti tesbit edemezlerdi

Sevgili Peygamberimiz buna bir çâre arıyorlardı Bir gün arkadaşlarını topladılar Meseleyi hep birlikte konuşmaya (istişâreye) başladılar İlk önce şu teklif yapıldı:
- Namaz vakitlerinde çan çaldırsak!

Bunun üzerine Peygamber efendimiz buyurdu ki:
- Çan çaldırma âdeti Hıristiyanlara mahsûstur Bize yakışmaz

Sonra başka bir düşünce ileri sürüldü:
- Boru çaldırsak!
- O da Yahûdîlere âittir Doğru olmaz
Ateş yaksak
- Yüksek yerlerde ateş yaksak Böylece namaz vakitlerini görerek öğrenmiş oluruz!

Bu teklife de Allahü teâlânın Resûlü şöyle buyurdu:

- Ateş yakmak ateşperestlerin ateşe tapanların işidir Mecûsîlerin yaptığını taklîd edemeyiz Son olarak:
- Namaz vakitlerinde bir bayrak çekelim teklifinde bulunuldu

Peygamber efendimiz bunu da beğenmediler Neticede karar veremeden dağıldılar Müslümanlar üzgün olarak evlerine çekildiler

O toplantıda bulunan Abdullah bin Zeyd aynı gece bir rü'yâ gördü Ertesi gün sabah namazından sonra Sevgili Peygamberimize gördüğü rü'yâyı anlattı:
" Yâ Resûlallah! Dün gece rü'yâmda mübârek bir zât gördüm Elinde parlak bir çan vardı Ona sordum:
- Onu bana satar mısın?
- Çanı ne yapacaksın?
- Müslümanları namaza da'vet edeceğim

O mübârek zât güldü ve dedi ki:
- Sana ondan daha hayırlı bir şey öğreteyim mi?
- Öğret!

O zaman bana kelimesi kelimesine Ezân-ı Muhammedî'yi okudu"

Abdullah bin Zeyd hazretlerinin rü'yâlarını anlatmasından sonra Allahü teâlânın Resûlü de tebessüm ederek buyurdular ki:
- İnşâallah gördüğün hak rü'yâdır sâlih rü'yâdır Şimdi kalk da öğrendiklerini Bilâl'e öğret! Ezânı O okusun Çünkü sesi senden daha gür daha yüksektir

Aynı rüyayı H Ömer ra da görüp tasdik etmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com