Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birizeus, dünyanın, harikasından, tapınağı

Dünya'nın 7 Harikasından Biri(Zeus Tapınağı)

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya'nın 7 Harikasından Biri(Zeus Tapınağı)

sağ elinde fil dişinden ve altından yapılmış bir zafer simgesi varsol elinde ise tüm metallerden yapılmış üzerinde bir kartalın bulunduğu asabüyük tanrının sandalları ve giysisi tamamiyle altından yapılmış
heykel antik olimpiyat oyunları için yapılmıştızaten bulunduğu yerin adı oyunlara verilerek Olimpiyatlar denildisavaşlar durunca aletler anadOludan,suriyeden,mısırdan,sicilyadan gelirler tanrıların kralı Olan zeus'u yüceltmek için yarışırlardı
YERİ=yunanistan'ın batı kıyısında atinaya 150 km uzaklıkta antik kent oLYMPİA'da
TARİHİ=antik yunan takvimi mö 776'da başlar ve Olimpiyat Oyunlarının başlangıcı olarak kabül edilirzeus tapınağı mimar libOn tarafından prOjelendirildi ve mö 450'de bitirildiönceleri basit bir dOrik tapınak Olarak görünüyordu ve güzelleştirilmesi için görkemli bir heykelin yapılması kararlaştırıldıtarihin en ünlü heykelcilerinden Olan büyük pheidias bu iş görevlendirildibenzer bir görev yüzyıllar sOnra michelangelO'ya sistine kilisesinin resimlemesi için verilecektiyıllar bOyunca tapınak ziyaret edildi ve adaklar adandı1yüzyılda roma imparatOru caligula heykelini rOmaya taşımaya çalıştıama kurulan yapı iskelesinin çökmesiyle vazgeçildi2yüzyılda yenilendi ve dev heykel yenilendi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com