Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
3000e, ait, bulundu, kemikler, mısırda

Mısır'da M.Ö. 3000'E Ait Kemikler Bulundu

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mısır'da M.Ö. 3000'E Ait Kemikler Bulundu

Mısır'da MÖ 3000'e Ait Kemikler Bulundu

Mısır'da, Eski Krallık dönemine (MÖ 3000) ait ahşap lahit ve insan kemikleri bulundu

Mısır'ın MENA Ajansı, Mısır Eski Eserler Yüksek Kurulu'ndan bir ekibin, Abidos yöresi yakınlarında, krallığa ait olduğu tahmin edilen farklı biçimlerde ve boyutlarda 13 lahit ve kemik kalıntıları bulduğunu duyurdu

Araştırmanın yapıldığı bölgede, içinde değerli taşlar, organik araç gereç kalıntıları ve kimi heykelciklerin bulunduğu küçük bir lahidin yanı sıra fildişinden tahta ve kimi parçalardan oluşan bir oyunun da bulunduğuna dikkat çekildi

Ajansa göre, ikinci kez böyle bir oyun bulunuyor Buna benzer bir oyuna ilk kez, 1922'de İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından bulunan Mısır hanedanının 18 firavunu olan ve 9 yaşında taç giyen Tutanhamun'un mezarında rastlanmıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com