11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakarya'da Doga Yürüyüşü
Sakarya'da Doga Yürüyüşü
Cebinizden bir lira bile çıkmadan yaşadığınız ilin en güzel yerlerini görebilir misiniz? İlk bakışta bu mümkün değil gibi görünse de Sakarya'da mümkün İlin en güzel, en uzak yerlerini geziyorsunuz Üstelik gezi sırasında acıktıysanız kumanyanız da hazır
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, her hafta pazar günleri doğa yürüyüşleri düzenliyor Bu yürüyüşlere her yaş grubu ve her meslekten vatandaşlar katılıyor İki yıldan beri devam eden yürüyüşlere şimdiye kadar 4 bin kişi katıldı Sakarya'nın en güzel yerleri gezildi, keşfedildi Yanık Vadisi, Maden Deresi, Doğançay Şelalesi, Sülüklü Göl, Kartepe, Akçay, Sapanca İl Ormanı, Dikmen Tepe, Davlumbaz Yaylası, Çiğdem Yaylası, Karagöl Yaylası, Poyrazlar Gölü, Kerem Ali Yaylası ve Acelle Yaylası'na gidildi
Vatandaşlar, doğa yürüyüşlerine büyük ilgi gösteriyor Kayıt sırasına bile giriyor Doğa yürüyüşlerine sadece Sakaryalılar değil, şehir dışından katılanlar da oluyor Belediyenin internet sitesinden yürüyüşlerin programını takip eden vatandaşlar, Sakarya'ya gelip güzel bir gün geçiriyor Gezi sırasında belediye ücretsiz kumanya dağıtıyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sağlıklı yaşam ve doğal güzellikleri tanıtmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtiyor Toçoğlu, "Ben bu yürüyüşlerde çok sağlam dostlukların kurulduğuna şahit oldum Vatandaşlarımız istediği sürece yürüyüşleri devam ettireceğiz " diyor
50 yıldan bu yana Sakarya'dayım bu güzellikleri ilk kez görüyorum
Ev hanımı Ayşe Saral, 50 yıldan beri Sakarya'da yaşadığını ve ilin böylesine güzel yerlerini ilk kez gördüğünü söylüyor Yaylaları çok beğendiğini, gezi sayesinde unutulmaz bir gün yaşadıklarını dile getiren Saral, "Belediye bizi otobüslerle alıyor Gezeceğimiz alanın yakınına kadar gidiyoruz Ayrıca iki kez kumanya veriyor Bütün bu hizmetler ücretsiz Cebimizden 1 lira bile çıkmadan doğal güzellikleri keşfediyoruz Bazen yayla gibi yerlere ulaşmak için saatlerce yürüyoruz Gezinin en güzel kısmı da bu " diyor
Devlet memuru Semra İzmire göre sonbaharda yapılan gezilerin güzelliği bir başka oluyor ve o duygularını şöyle dile getiriyor: "Doğa uykuya dalarken bütün renklerini gözler önüne seriyor Bir ağacın yapraklarının bir kısmı koyu, bir kısmı açık yeşil, bazıları hafif sararmış Bunları görmek insanı bambaşka yerlere götürüyor Kendi imkânlarımızla buralara gelmek biraz zordu Böyle bir imkân sağlanması da hoş Belediyelerin kaldırım, asfalt yapmasından çok daha önemli ''
Emekli subay Naci Özkan ise Sakarya'da yaşayan insanların çok şanslı olduğunu belirterek, "Burada hem deniz, hem nehir, hem yayla, hem longoz, yani kısaca bütün ekosistemler var İnanılmaz güzellikte bir şehir İnsanlara, şiddetle bu gezilere katılmalarını tavsiye ediyorum " diyor
|
|
|