![]() |
Bafa Gölü Genel Tanıtım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bafa Gölü Genel TanıtımBafa Gölü Bazen burnumuzun dibindeki güzellikleri yıllarca farkedemeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bafa Gölü, Milas İlçesi'nin sınırları içerisinde, Söke Ovası'nde yer alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gölün üzerinde üç küçük ada var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihi zenginlikler Göl turu, adalardan sonra antik Heraklia kentine dek uzanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Heraklia'nın tarihi M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayalık ve engebelik bir arazi üzerine kurulan kent, 6 ![]() ![]() ![]() Kentin içindeki Athena Tapınağı, günümüze kadar gelebilmiş şanslı yapılardan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçerken uğramak yerine bütün tatilinizi de göl kenarında geçirebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Sadece Milas' gezmek bile bir gününüzü alır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bafa Gölü Genel TanıtımNASIL GİDİLİR? Bafa Gölü'ne Milas-Söke karayolu üzerinde yer alan Bafa Beldesi'nden geçilerek 10 km'lik bir yolla ulaşılıyor ![]() Çevre gezilerine meraklı olanlar engebeli arazide tepelere tırmanmak için yaz aylarında sabahın erken, akşamın ise serin saatlerini seçmeliler ![]() ![]() NE YENİR? Göl kıyısındaki lokantalarda tatlısu balıklarından tadabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() NEREDE KALINIR? Bafa Gölü'nde konaklamayı düşünürseniz, göl manzaralı pansiyonların sayısı da oldukça fazla ![]() ![]() Pelikan Pansiyon Tel: (0-252) 543 51 58 Heraklia Kaya Pansiyon Tel: (0-252) 543 53 80 Heraklia Selene's Pansiyon Tel: (0-252) 543 52 21 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bafa Gölü Genel Tanıtımİli : AYDIN, MUĞLA Adı : BAFA GÖLÜ TABİAT PARKI Kuruluşu : 08 ![]() ![]() Alanı : 12 ![]() ![]() Konumu : Ege Bölgesinde , Aydın ve Muğla illerinde, Söke, Didim ve Milas ilçeleri sınırları içerisinde bulunur ![]() Ulaşım : Milasa 30 km ![]() ![]() ![]() ![]() Bafa gölü, Büyük Menderes Deltasının sahip olduğu ekosistem özelliklerini bünyesinde barındırmakta ve yine nesli tehlike altında bulunan birçok kuş türüne üreme ve kışlama ortamı yaratmaktadır ![]() ![]() ![]() Konaklama ve Tesisler : Alan içerisinde konaklama tesisi bulunmamaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|