Nevruz |
|
|
#1 |
|
delishhhh
|
NevruzNeymiş efendim ![]() ![]() ![]() Türkler Nevruz diyormuş ![]() Kürtler Newroz diyormuş ![]() Hadi len! * Kimse kimseyi yemesin ![]() Nevruz bayram değildir ![]() * PKK dayattı, kutluyoruz ![]() Hepsi bu ![]() * Eminim mesaj yağacaktır bugün ![]() ![]() Göktürklerde bile varmış, vay efendim, omuzlarında yılan taşıyan zalim krala haddini bildiren demirci Kawa’yı nasıl bilmezmişim filan![]() * Lafonten misiniz kardeşim ![]() ![]() ![]() Bu ne masal merakıdır böyle? * Hafızanızı yitirdiyseniz ![]() ![]() Mitoloji kurcalayıp, taaa milattan önceye gitmenin âlemi yok, ananıza babanıza sorun, var mıydı bu ülkede böyle bi bayram?* Bazıları da çiçek çocuk ![]() ![]() “Buzul çağının bitişini müjdelediğinden beri kutlandığını” iddia ediyorlar![]() ![]() Buzul çağı 1991’de mi bitti Türkiye’de? PKK’dan önce bahar gelmiyor muydu?* (Yek, dü, cihar diye zar atıp, “Tavla Türk icadıdır” demeye benzer, Nevruz ![]() ![]() İran geleneğidir çünkü, Farsçadır Türkçe değildir Kürtçe de değildir Kürtçe olsa, newroj demen lazım![]() ![]() Niye newroz diyorsun? Beri yandan![]() ![]() İnternete girerken “www” yazacaksın, “show” tiviyi izleyeceksin, ampul kaç “watt” diye soracaksın, bin yıllık kenefe “wc” yazacaksın![]() ![]() Sonra da “newroz”daki “w”ya itiraz edeceksin! Böyle mi koruyorsun Türkçeyi?)* Koca koca bakanlarımız örs dövüyor, yumurta tokuşturuyor, olimpiyat ateşi gibi meşaleler yakılıyor, göbekli göbekli valilerimiz el ele tutuşup ateşten hopluyor, sanırsın çocukluğundan beri kutluyor ![]() ![]() ![]() * Benim anam Mardin doğumlu, şark çıbanını kaşıkçı elması gibi taşır yanağında ![]() ![]() Dedem desen, hayatı Diyarbakır’da geçti, karayollarındaydı, Bingöl’ün Muş’un Hakkâri’nin asfaltında emeği var, “nevruz” diye bi bayram kutladıklarını duymadım![]() ![]() Sülalede ateşten atlayan bir ben varım, o da 21 Mart’ta değil, 5 Mayıs gecesi, hıdrellezde![]() * Kimse kimseyi yemesin ![]() ![]() Bugün 40 yaşında olan biri, 5 yaşındayken çekilmiş nevruz bayramı fotoğrafını göstersin, lastik yakıp atlamazsam namerdim YILMAZ ÖZDİL |
|
Cevap : Nevruz |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Nevruz çok doğru Bende hatırlamıyorum
|
|