![]() |
Diyette Kalsiyum Miktarı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyette Kalsiyum MiktarıDiyetinizdeki Kalsiyum Miktarını Tekrar Gözden Geçirin 30 yaş, insan vücudundaki kemik yapımının düşüşe geçtiği dönem ![]() Uzmanlar, bunun kemik yapımında bir kırılma noktası olduğunu, ve kemiklerin maksimum güce ulaşması için, genç insanların mutlaka yeterli düzeyde kalsiyum ve D vitamini almaları gerektiğini belirtiyorlar ![]() 30 yaşından sonra, bu iki besin maddesi, sadece kemik kaybını yavaşlatıyor ![]() Ayrıca, kalsiyum sadece kemikler için gerekli olan bir besin maddesi değil ![]() Amerikan Diyet Derneği sözcüsü ve diyetisyen Katharine Tallmadge açıklıyor: “Kalsiyum aynı zamanda kolon kanserinin önlenmesine ve kalp kası da dahil, kasların güçlü bir şekilde kasılmalarına yardımcı olur ![]() ![]() Tallmadge, kalsiyumun sağlığımız üzerinde çok farklı açılardan önem taşıdığını belirtiyor ve ekliyor: “Eğer diyetimizde yeterli düzeyde kalsiyum almazsak, vücudumuz bu ihtiyacını kemiklerimizden karşılıyor ![]() ![]() Uzmanlar, yaşları 19 ile 50 arasında olan kişilerin günde yaklaşık 1,000 mg, 50 yaşın üstündeki kişilerin ise günde 1,200 mg kalsiyum almalarını öneriyorlar ![]() ![]() Tallmadge uyarıyor: “Günde en az üç defa, günlük kalsiyum ihtiyacınızın en az üçte birini karşılayacak süt ürünleri tüketmelisiniz ![]() ![]() ![]() Süt ürünlerine ek olarak, tahıl ürünleri ve sebzeler gibi kalsiyumca zengin başka kaynaklar da mevcut ![]() ![]() D vitamini, gıdaların çoğunda doğal olarak bulunmaz, ve bu önemli bir sorun teşkil eder ![]() ![]() Tallmadge ekliyor: “İnsanlar zamanlarının çoğunu kapalı mekanlarda geçiriyorlar ve dışarı çıktıklarında kıyafetleri güneşten yeterli düzeyde yararlanmalarına engel oluyor ![]() ![]() ![]() Herkesin, günlük ihtiyacı olan kalsiyumu ve D vitaminini, çocukluk döneminden başlayarak ömrü boyunca alması gerekiyor ![]() Tallmadge ekliyor: “Bu besin maddeleri, 30 yaşından sonraki kemik kaybının önlenmesine yardımcı oluyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|