Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azaltmanın, etin, kırmızı, yolu, zararını

Kırmızı Etin Zararını Azaltmanın Yolu

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Etin Zararını Azaltmanın Yolu



Kırmızı etin zararını azaltmanın yolu

Etiniz mümkün olduğunca yağsız olsun! Bir saat marine ettikten sonra orta ateşte pişirin!



Eğer kırmızı et sizin tabağınızda sıkça yer alan bir seçenekse, et bıçağınızı bir kenara koyun ve şunu dinleyin: Her gün yaklaşık 120 gram kırmızı et tüketmek, haftada sadece 140 gram kırmızı et tüketenlere oranla, kalp hastalıkları ve kanser riskini yüzde 30 oranında artırır

KOLESTEROL YÜKSELİR
Ayrıca sosis, jambon ve pastırma gibi işlenmiş kırmızı etler de Ulusal Kanser Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre kırmızı etten daha az zararlı değildir Peki, kırmızı eti bu kadar tehlikeli yapan nedir? Bu kırmızı etin içeriğindeki doymuş yağ oranıyla bağlantılı olabilir çünkü bu doymuş yağlar kötü kolesterolünüzün yükselmesini ve aynı zamanda kilo almanızı sağlar Ayrıca kırmızı etin içeriğindeki yüksek miktarlardaki demir seviyesi de hücresel zararlara yol açabilir

KANSER RİSKİ VARDIR
Bir diğer faktör de etin yüksek ısıda pişirilmesidir Yüksek ısıda pişen etin içerisindeki zararlı bileşenler sayesinde kolon, göğüs, mide, pankreas ve prostat kanseri riski artabilir Bu zararlar tek tek etki ettiği gibi üçü birarada da etki edebilir Peki, et yeme isteğinizden vazgeçmeden kırmızı eti nasıl kesebilirsiniz? İşte yolları:

SAĞLIKLI ASİTLER
YAĞSIZ ET SEÇİN: Kırmızı et tüketmek istiyorsanız, en yağsız olanlarını tercih etmelisiniz Çünkü bu etler en az doymuş yağ oranını içerir Pişirmeden önce de keserek eti yağlarından sıyırmaya dikkat edin Süpermarketlerde taze otlarla beslenmiş hayvanların etlerini tercih edin Bu etler, yemle beslenen hayvanların etine oranla bire üç daha az doymuş yağ içerirler Ayrıca bu etlerin içerisinde, sağlıklı Omega-3 yağ asitleri de bulunur

AKILLICA PİŞİRİN: Yüksek ısıda yapılan pişirme yöntemleri, ızgara, kaynatma ya da kızartma gibi kanserojen maddelerin oluşmasına yol açar Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın Etinizi pişirmeden önce bir saat marine etmeniz (kanola yağı veya balsamik sirke kullanarak bu bileşenlerin ortaya çıkma riskini azaltırsınız) kanserojen maddelerin ortaya çıkma riskini azaltır Ayrıca orta ateşte biberiye ektresi kullanarak pişirmeniz de aynı etkiyi yaratır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.