![]() |
Çok Tatlı Yemek Şeker Hastalığı Riskini Artırır Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Tatlı Yemek Şeker Hastalığı Riskini Artırır Mı?Şeker hastalığına yakalananlar diyetlerinde en çok tatlılardan uzak duruyor ![]() Amerikan Hastanesi Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Dr ![]() ![]() ![]() Şeker hastalığının tedavisinde en önemli unsur diyettir ![]() ![]() ![]() Düşük karbonhidratlı diyetler, yağdan fakir diyetlere göre kısa dönemde daha fazla kilo kaybına neden olmakta, kan şekeri ve kan yağları seviyelerinde azalma göstermektedir ![]() ![]() Yoyo Diyeti Nasıl Oluyor? Günlük gıda alımında yukarıda belirtilen diyetlerdeki kesin sınırlamalar (bir gıda maddesi grubunun kesinlikle tüketiminin yasaklanması) bir süre sonra hastaların diyete uyumunu zorlaştırmaktadır ![]() ![]() ![]() Çok Tatlı Yemek Şeker Hastalığı Riskini Artırır mı? Toplumda yanlış bilinen bol şekerli tatlılar ve çikolatanın tüketilmesi şeker hastalığına yol açar inanışı son yapılan araştırmalar ile çürütülmüştür ![]() ![]() ![]() Hangi Çikolata Tüketilmeli? Yapılan bir çalışma, günde 100gr bitter çikolata verilen sağlıklı kişilerde verilmeyen gruba göre damar genişlemesinden sorumlu nitrik oksit salınımının daha fazla arttığını göstermiştir ![]() ![]() Yukarıda sayılan iyi etkilerin kakao miktarı ile alakalı olduğu düşünülmektedir ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak günlük kalori ihtiyacı düzeyini aşmamak şartı ile şeker hastalarının bitter çikolata yemelerinde bir sakınca yoktur ![]() |
![]() |
![]() |
|