Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlamları, meyve, renklerinin, sebze

Sebze Ve Meyve Renklerinin Anlamları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Ve Meyve Renklerinin Anlamları



Sebze ve meyve renklerinin anlamları

'101 Optimal Life Foods' kitabının yazarı David Grotto, "Renkten renge değişiklik gösteren bazı eşsiz fitokimyasallar (ya da bitkisel ilaçlar) vardır Bu çeşitli bileşenlerin her biri, sağlığını koruma yolunda farklı amaçlara hizmet eder Sadece kırmızıbiber yiyorsan, diğer renklerden almadığın için kırmızıbiberden elde ettiğin avantajlar sınırlı kalacaktır" diyor



Hangi renk sebzeler size göre?

Sebze ya da meyve seçerken dikkat etmen gereken tek bir renk yok Yani hiçbiri diğerinden üstün değil Grotto'ya göre tüm renk yelpazesine ihtiyacın var

YEŞİL: Yeşiller kanser önleyici etkiye sahip fitokimyasallar içerir; isotiyosiyanat gibi Aynı zamanda lutein ve zeaksant in adında iki önemli antioksidan da içeren yeşiller, makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı olarak da bilinen bir retina hastalığı) riskini azaltmasıylabilinir

SARI: Sarı renkli besinler tam bir C Vitamini deposudur ki o da yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu gibi bazı serbest radikallerin neden olduğu cilt hastalıklarına da iyi gelir

TURUNCU: Beta karoten içeren turuncu besinler bağışıklık sisteminin yardımcısıdır Turunçgiller ailesindeki meyveler ağız sağlığını da korur

KIRMIZI: Kırmızı besinlerde kansere karşı etkili olduğu bilinen likopen ve DNA zedelenmelerini azaltan ellagic asit bulunur Grotto, kırmızılar hakkında şunları söylüyor: "Flavonoid'ler (çilek ve kirazda çokça bulunur) antioksidan savunma sistemini besleyen maddelerdir Hücreleri korur ve hatta hücrelerin yaşlanmasını geciktirir"

MAVİ VE MOR: Üzüm türleri ve mor lahana antosiyanin içerir Antosiyanin renk pigmentidir ama aynı zamanda hücreleri oksidatif etkiden koruması ve yaşlanmayı geciktirmesiyle bilinir Grotto'ya göre besinlerin renginin koyu olmasını sağlayan bileşenler aynı zamanda kanser önleyici etkiye sahip

BEYAZ: Kum soğan, taze soğan ve sarımsak, alisin ve kuersetin adlı iki adet bileşen içeriyor ki her ikisi de kalp hastalıkları riskini azaltıp bağışıklık sistemi fonksiyonlarım kuvvetlendiriyor Karnabaharda bulunan sulforafan adlı madde de kanser riskini düşürmeye yardımcı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.