A , B, O Kan Gruplarına Göre Beslenme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
A , B, O Kan Gruplarına Göre BeslenmeA , B, O Kan Gruplarına göre Beslenme 0 Grubu Kan grubu 0 olanlar avcı toplayıcı gibi ataları gibi oldukça atletik bir bedene sahip oluyor Bol bol kardiyo egzersizine ve enerji seviyelerini yüksek tutmak için proteinden zengin kırmızı et tüketmeye ihtiyaç duyuyorlar![]() 1- Bu gruptakiler sadece sebze yiyerek diyet yapmamalı Çok fazla süt ve süt ürünleri tüketmekten, unlu mamuller yemekten kaçınmalı 2- Kırmızı et, biftek, hindi, somon, havuç, mantar, biber, çiğ ıspanak, soya sütü, fındık, çam fıstığı, ceviz ve zeytinyağı tüketebilirler Haftada ortalama 14-16 porsiyon et ve balık tüketebilirsiniz 5 taneye kadar da yumurta serbest![]() 3- Tavuk, kuzu eti, alabalık, keçi peyniri, yulaf ve yulaf ezmesi, karnıbahar, lahana, şamfıstığı ve ayçiçeği yapı tüketimi haftada bir ile sınırlandırılmalı ![]() 4- Uskumru, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozzarella peyniri, soya sütü, fasulye, bezelye, barbunya, mercimek ve susam en fazla ayda bir, bir porsiyon yenilebilir ![]() 5- Folik asit, kalsiyum, potasyum açısından zengin beslenmelisiniz ![]() ![]() A Grubu Kan grubu A olanlar, genellikjle hareketsiz bir yapıya sahiptirler ve hayvansal yiyeceklere çok ihtiyaç duymazlar Bunları fazla tüketmeleri halinde sindirim sorunları yaşayabilirler![]() 1- Çok fazla et ve süt ürünleri tüketmeyin Tam buğdaydan yapılma ürünler yerine pirince ağırlık verin![]() 2- Bol bol balık tüketin Somon, mezgit, ton balığı tüketin Balkabağı, pirnç patlağı, tatlı patates, zeytinyağı, soğan, çam fıstığı da tüketilmesi önerilen yiyecekler Haftada 2 yumurta serbest![]() 3- Kestane, mantar, susam, biber, ayçiçeği yağını haftada birden fazla tüketmeyin ![]() 4- Yeşil zeytin, çiğ ıspanak ve domatesi ayda bir tüketin 5- Sindirime yardımcı takviyeler alın ve kalsiyumla, potasyum bakımından zengin yiyecekler tüketin ![]() B Grubu Kan grubu B olanlar, dengeli bir şekilde hem et hem sebze yemeliler B grubundakiler genellikle güçlü bir bağışıklı sistemine sahiptirler![]() 1- Klima ile ısıtılan ya da soğutulan ve kuru ortamlarda bulunanlar süt ürünlerini fazla tüketmekten kaçınmaları gerekiyor 2- Haftada 7-8 porsiyon et, balık tüketin, aynı zamanda 4 adet yumurta yiyin Ayrıca, hindi, somon, pirinç, salatalık, yeşil zeytin, mantar, çiğ ıspanak, fındık, ceviz ve zeytin yağı 3- Biftek, yoğurt, keçi peyniri, mozzarella, yulaf ezmesi, elma, biber, lahana, susam ve ay çiçeği yağını haftada bir ile sınırlandırın ![]() 4- Tavuk eti, uskumru, barbunya, domates be karnıbaharı ayda birden fazla yemeyin ![]() 5- Her 3 günde bir alınacak demir takviyesi ve kalsiyumla folik asit bakımından zengin vitamin kullanılabilir ![]() AB Grubu Kan grubu AB olanlar, mükemmel bir bağışıklık sistemine sahiptirler Enfeksiyon ve alerjileri kendinizden uzak tutabilirsiniz![]() 1- Süt ürünleri, peynir ve yumurta bazı solunum sistemi sorunlarına neden olabilir Bu tip durumlarda bu ürünler tüketilmeyebilir veya daha az tüketilebilir AB grubundakiler tam tahıllı yerine pirinci öneriyor Ayrıva haftada 5-7 porsiyon et ve balık yemeleri öneriliyor![]() 2- Bol bol hindi ve ördek eti, somon, yeşil zeytin, biber, mantar, ıspanak, fındık, çam fıstığı, ceviz ve zeytinyağı yiyin ![]() 3- Kuzu eti, alabalık, börülce, bqarbunya, soya fasulyesi, karnıbahar, salatalık, domates, kestane, şamfıstığı, susam ayçiçeği yağı size sakıncalı Haftada en fazla 1 kez tüketebilirsiniz 4- Biftek, tavuk, uskumru, beyaz peynir, mozzarella ve mercimeği ayda enfazla bir porsiyon tüketin ![]() 5- Her 10 günde bir alacağınız kalsiyum, potasyum ve folik asit açısından zengin günlük bir multi vitamin alabilirsiniz |
|
|
|