![]() |
Şeker Hastalığında Tarçının Etkisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeker Hastalığında Tarçının EtkisiTürkiye'de her 9 kişiden birinin şeker hastası olduğu biliniyor ![]() Zaman zaman tatlıların üzerine toz halinde serpiştirdiğimiz, zaman zaman çayını demleyip içtiğimiz tarçının yararları konusunda ne biliyorsunuz? Arınma ve Sağlıklı Yaşam Uzmanı Gül Kaynak, tarçının şeker hastalığındaki olumlu etkilerini şöyle açıklıyor: "Yapılan çalışmalar ülkemizde her 9 kişiden birinin şeker hastası olduğunu söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() •Tarçının en çarpıcı yararı kan şekerini kontrol edebilmesidir ![]() ![]() •Hepimiz aktarlardan alabileceğimiz kabuk tarçını günde 2-4 kere ılık su ile çay olarak kullanabiliriz ![]() ![]() •Günlük sadece 5 gram tarçın kullanımı, kan şekerimizi konrol etmenize yardımcı oluyor ![]() •Tarçın şeker metabolizmasını yaklaşık 20 kat kadar hızlandırır ![]() ![]() •Tarçının kimyasal yapısı insülin denilen kan şekerini düzenleyen hormona yapısal olarak benzerliği nedeniyle insülin hormonu gibi davranır ![]() •Tarçın, oksitlenmeye karşı sistemin güçlenmesine yol açar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak, tarçın şeker hastalığının önlenmesinde önemli bir besin maddesidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|