![]() |
Oruç En Sağlıklı Neyle Açılmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oruç En Sağlıklı Neyle AçılmalıOruç en sağlıklı neyle açılmalı Orucu açmaya ne ile başlamalı? Bir bardak su mu içmeli, zeytin yemek en doğru seçim mi? Hurma yalnızca bir gelenek mi yoksa iftar sofrasında ilk ona mı uzanmak gerekir? Ünlü diyetisyenler bu sorulara cevap verdi ![]() ![]() Su: Tokluk hissi uyandırır, susuzluğunuzu giderir ![]() Hurma: Kaybettiğiniz vitamini tamamlar, stresi giderir ![]() Zeytin: Mide asitini artırır Emel Unutmaz: Yemeğe çorba ile başlayın İftarda oruç bir bardak su ile açılmalı ![]() ![]() Yemeğe başlamadan önce su içilmeli ancak yemek sırasında fazla su tüketilmemelidir ![]() ![]() ![]() Çorba ve salatanın ardından ana yemeğe başlamadan önce 15-20 dakika ara verilmelidir ![]() Yemek masasından kalkmadan tatlıya başlamamalıdır ![]() Sevil Nas Can:Ballı limonlu ılık su için! İftar öncelikle bir bardak ılık su ile açılmalı ![]() ![]() Sıvı yağ ile yapılmış bir kase çorba tercihen posadan daha zengin olan sebze, mercimek ve ezogelin gibi çorbaları tercih etmek yararlıdır ![]() ![]() Gülşah Esensoy: Su mideyi hazırlar Oruç mümkünse su ile açılmalıdır ![]() ![]() ![]() Tatlı gibi şekerli besinler ile oruç açmak ise iştahı kapayabilir, fazla tüketildiğinde ise gereksiz enerji alımına sebep olur ![]() ![]() Yemeğe su ile başlamak ayrıca bütün gün susuz kalan vücuda faydalıdır ![]() ![]() Kola gibi asitli içeceklerle oruç açılmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Su ile oruç açıldıktan sonra arkasından mutlaka sıvı bir besin olan çorbayla devam edilmelidir ![]() ![]() Banu Kazanç: Çorba midenizi yumuşatır! Oruç en iyi su ile açılır ![]() ![]() ![]() Midenin yumuşatılması, açlıktan sonra asit salgısını ortadan kaldıracak yoğurtlu yayla çorbası, şehriye çorbası, domates çorbası ve mercimek çorbası içilmelidir ![]() Peynir, ekmekle beraber bir tatlı kaşığı bal yenilebilir ![]() ![]() ![]() Bir-iki tane hurma yenilebilir ancak çok fazla yenmesini tavsiye etmem ![]() Zeytinin asit oranı yüksek olduğu için biraz rahatsız edebilir ama ekmekle birlikte bir ya da iki tane yenilebilir ![]() Ender Saraç: İftar hurmayla açılmalı Ben, orucunuzu açtıktan sonra ballı su öneriyorum ![]() ![]() ![]() Uzun süre aç kalan bir fizyoloji için hurma çok iyi ve sağlıklı bir başlangıçtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gizem Keservuran: Bağırsaklarınızı rahatlatır Zeytin yerine hurma tercih edilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() İftarda su ve hurma ile orucunuzu açtıktan sonra beş dakika beklemeli ve soluklanmalısınız; vücudunuzun bir süre dinlenmesine izin vermelisiniz ![]() ![]() İftarla sahur arasında bol bol sıvı tüketmeye özen gösterin ![]() ![]() Aşkın Yüksel: Hurma vitamin deposudur Hurma, kan şekerini hızla dengeler ![]() ![]() ![]() Açlık sonrasında vücudu şoka uğratmamak ve metabolizma dengesini sağlamak için en ideal olan oruç açma yöntemi oda sıcaklığında bir bardak su ve iki hurma ile açmaktır ![]() ![]() Yalnızca bir adet hurmanın içinde A, B1, B6, C, K, niasin, folik asit vitaminleri, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, kükürt, klor, demir, çinko, bakır, mangan, flor ve iyot mineralleri vardır ![]() ESRA TÜZÜN |
![]() |
![]() |
|