|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gaz, gerekenler, gıdaların, için, posalı, yapmaması, yapılması |
![]() |
Posalı Gıdaların Gaz Yapmaması İçin Yapılması Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Posalı Gıdaların Gaz Yapmaması İçin Yapılması GerekenlerPosalı Gıdaların Gaz Yapmaması İçin Yapılması Gerekenler Prof ![]() ![]() Posalı gıda alınmasının bağırsakların çalışmasına büyük yardımı olacağını, yeterli posa almanın sırrının ise iyi dengelenmiş, yüksek posa içeren besinlerin tüketilmesinde yattığını kaydeden Kuzu, posayı artırmak için şu tavsiyelerde bulundu: Kepek ekmeği, kahverengi pirinç, meyve-sebze gibi yüksek posalı gıdaları; beyaz ekmek, beyaz pirinç ve cips-şekerleme gibi düşük posalı gıdalara tercih edin ![]() Daha fazla çiğ sebze ve kabuğu soyulmamış meyve yemeye çalışın ![]() Sebzeleri pişirmek, içlerindeki posa miktarını düşürür ![]() ![]() Her öğünde yüksek posalı gıda alın ![]() Posalı diyet ve gaz sorunu Yüksek posalı diyet alınmasının beklenen yan etkisinin bağırsak gazı ve şişkinlik olduğuna işaret eden Kuzu, kabızlığı önlemek için posalı gıdalarla birlikte su alınmasını tavsiye etti ![]() “Genellikle baklagillerden ve lahana türü sebzelerden gaz yaptığı için şikâyet edilir ![]() ![]() ![]() Kuzu, ayrıca baklagillerin neden olduğu gazın zararsız hale gelmesi için şunları önerdi: Kurubaklagiller hazırlanırken akşamdan suda ıslatılmalı, yemek başka temiz su ile hazırlanmalı ![]() ![]() Kurubaklagillerin pişirilmesi için yeteri kadar zaman ayrılmalıdır ![]() ![]() Baklagiller veya benzeri rahatsızlık veren besinlerden daha küçük porsiyonlar alınmalıdır ![]() Konserve edilmiş baklagillerin suyu boşaltılmalı ve temiz su ile yıkanmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|