|
|
Konu Araçları |
bayramda, kilomuzu, korumanızı, sağlayacak, öneriler |
Bayramda Kilomuzu Korumanızı Sağlayacak Öneriler |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayramda Kilomuzu Korumanızı Sağlayacak ÖnerilerBayramda kilomuzu korumanızı sağlayacak öneriler Bayram denince akla tatiller, seyahatler, ziyaretler ve güzel yemek sofraları gelir Öğün düzeni ve besin seçimlerinin büyük ölçüde değiştiği bu dönemlerde de her dönem olduğu gibi sağlığın korunması için yeterli ve dengeli beslenme önemlidir Oruç dönemi sonrasında normal yeme düzenine geçişte yeme eğilimi artabilir Ethica Bakırköy Tıp Merkezi'nden Diyetisyen İrem Çelik Tütüncü bayramda kilonuzu korumanızı sağlayacak önerilerde bulundu: Diyet programına devam edenler disiplininizi bozmayın Belki de bu bayram, diyet yaparak geçireceğiniz son bayramdır ÖNCE ATIŞTIRIN Bayramda güne mutlaka kahvaltıyla başlayın Yeterli enerji ile güne başlarsanız, gününüz daha iyi seçimlerle geçer Kahvaltınızda esmer ekmek ve domates, salatalık, biber gibi bol çiğ sebzeyi eksik etmeyin Davetlere aç gitmeyin, öncesinde mutlaka hafif bir şeyler atıştırın Meyveler, kuruyemişler veya esmer ekmek ile yapılmış beyaz peynirli sandviçler ile ara öğün yapabilirsiniz Bayramın vazgeçilmezi tatlılardır Tatlı ikramlarında meyveli veya sütlü tatlıları tercih etmek daha iyi bir seçim olacaktır Hamur işi tatlılar (baklava, revani) karşınıza çıktığında yarım porsiyon olarak tüketin Böylelikle aldığınız kaloriyi azaltmış olursunuz BİTKİ ÇAYI İÇİN Tatlı olarak sütlü tatlıları tercih ettikten sonra yanında bir bitki çayı için Ardından da iki saat sonra bir bardak zencefilli limonlu soda için Günde en az iki porsiyon meyve tüketin Meyveler vücudunuza karbonhidratı yeterli almanızı sağlar, böylece tatlı isteğinizde de azalma olur Havanın sıcak olmasından ötürü vücudun su ihtiyacı artmaktadır Bol su içmeyi ihmal etmeyin İçtiğiniz çay, kahve gibi içecekleri su olarak düşünmeyin, suyun kendisini güde 25-3 litre tüketin Eğer yürüyüş yapacaksanız sabah 6:00-10:00 veya akşam 18:00-22:00 saatlerini tercih edin |
|