Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balı, petek, zararlımıdır

Petek Balı Zararlımıdır?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Petek Balı Zararlımıdır?



Petek balı zararlımıdır?

Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, balın kalitesinin, içinde bulunduğu petekle ölçülemeyeceğini, kalitenin, yörenin çiçek ve bitki örtüsüyle bağlantılı olduğunu bildirdi

Avrupada süzme bal tüketiminin yaygın olduğunu, Türk halkının ise genellikle, “peteklisi kalitelidir” düşüncesiyle hareket ettiğini ifade eden Cahit İleri, şöyle konuştu:
“Petek bal tüketimi Anadoluda daha yaygın Halk arasında özellikle karakovan balının kalitesinin yüksek olduğu şeklinde yaygın bir anlayış ver Oysa petek bal tüketimi insan sağlığı açısından çok uygun değil Peteğin yapımında kullanılan bal mumu 65 derecede erir Balla vücuda giren petek, erimeden sindirim sisteminde dolaşır

1 kilogram petekli balın 300 gramının petekten oluştuğunu kaydeden İleri, şunları söyledi:
“Dolayısıyla petek bal aldığınızda yüzde 30 gramaj kaybınız var demektir, yani daha pahalıya gelir Hem pahalı, hem sağlıksız olan petek bal yerine süzme bal tüketimi yaygınlaştırılmalı Balın kalitesi petekle ölçülmüyor Balı siz karakovana da koysanız, beyaz kovana da koysanız, siyah kovana da koysanız çok önemli değil Balın kalitesi yöredeki çiçek ve bitki örtüsüyle alakalı Balın, peteğin içine konması onun çok kaliteli olduğu anlamını taşımaz

Cahit İleri, arıcıların, arıları sakinleştirmek ve kovandan çıkarmak için körükle püskürttükleri dumanın, peteğin üzerinde biriktiğini, balın tüketimi sırasında petekte oluşan bu tortuların da insanın sindirim sistemine girdiğini anlatarak, “Onun için süzme bal tüketmek daha uygundur Süzme balın tüketilmesini istiyoruz” diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Petek Balı Zararlımıdır?

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Petek Balı Zararlımıdır?



Alıntı:

DoLuNaY ŞoVaLyEsİ Nickli Üyeden Alıntı

Petek balı zararlımıdır?

Avrupada süzme bal tüketiminin yaygın olduğunu, Türk halkının ise genellikle, “peteklisi kalitelidir” düşüncesiyle hareket ettiğini ifade eden Cahit İleri, şöyle konuştu:

“Petek bal tüketimi Anadoluda daha yaygın Halk arasında özellikle karakovan balının kalitesinin yüksek olduğu şeklinde yaygın bir anlayış ver Oysa petek bal tüketimi insan sağlığı açısından çok uygun değil Peteğin yapımında kullanılan bal mumu 65 derecede erir Balla vücuda giren petek, erimeden sindirim sisteminde dolaşır

Biz zaten petek bal çok tüketmiyorduk ama geçen gün babam almıştı hemen söyliyeyim babama paylaşım için çook teşwekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.