Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
200, canavarı, loch, milyon, ness, yıllık

200 Milyon Yıllık 'Loch Ness' Canavarı

Eski 03-17-2010   #1
KRDNZ
Icon46

200 Milyon Yıllık 'Loch Ness' Canavarı

İngiliz Kanalı’nda, 150-200 milyon yıl önce yaşamış 3,5 metre boyundaki bir su sürüngenine ait fosil bulunudu

Yüzde 70’i tamamlanan sürüngen fosili, uzun boynu, dört yüzgeci ve keskin dişleriyle 1934'te ortaya çıkan bir fotoğrafta görüntülenen efsanevi 'Loch Ness Gölü' canavarına benziyor

İngiltere'nin "Jurrasic kıyıları" olarak bilinen Monmouth plajında bulunan 3,7 metrelik Plesiosaur fosilinin bir araya getirilmesi için arkeologların aylarca çalıştığı ifade edildi
Uzun ince bir boyuna ve kuyruğa sahip olan deniz sürüngeni, okyanusta dört yüzgeci ile süzülürken, ustura keskinliğindeki dişleri ile avlanıyordu

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com