Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kapatıp, kitap, köyde, okuyor, televizyonu

Bu Köyde Herkes Televizyonu Kapatıp Kitap Okuyor...

Eski 03-15-2010   #1
Şengül Şirin

Bu Köyde Herkes Televizyonu Kapatıp Kitap Okuyor...

Bu köyde herkes televizyonu kapatıp kitap okuyor

Van'da Beyüzümü İlköğretim Okulu'nca düzenlenen ''Televizyonları kapatalım kitap okuyalım'' kampanyası kapsamında Beyüzümü Mahallesi sakinleri her akşam televizyonlarını 1 saat kapatarak kitap okuyor

Van'da terör nedeniyle çevre il ve ilçelerden göç eden ailelerin yaşadığı Beyüzümü Mahallesi'ndeki Beyüzümü İlköğretim Okulu yöneticileri, ''Türkiye Okuyor'' kampanyasından yola çıkarak ''Televizyonları kapatalım kitap okuyalım'' kampanyası düzenledi

Her gün saat 1900 ile 2000 arasında televizyonların kapatılarak evde okuma yazma bilen herkesi kitap okumaya teşvik eden kampanyaya 7'den 70'e herkes ilgi gösterdi
Beyüzümü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kızıldeniz, yaptığı açıklamada, esin kaynaklarının ''Türkiye Okuyor'' kampanyası olduğunu, okuldaki öğretmenlerle bir araya gelerek bu çalışmayı başlattıklarını söyledi

Kampanya kapsamında kitap okuma oranını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Kızıldeniz, ''Bu kampanya sayesinde annelerin, babaların, dedelerin, ninelerin ve çocukların her gün 1900 ile 2000 saatleri arasında, 1 saat boyunca televizyonlarını kapatarak kitap okumasını sağlıyoruz'' dedi

2 hafta önce başlatılan kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten Kızıldeniz, ''Evleri ziyaret ettiğimizde gerçekten televizyonların kapalı olduğunu ve kitap okunduğunu gördük, çok mutlu olduk Okuyan bir toplum amaçlıyoruz Okuyan bir toplum ülkemizi, ilimizi ve mahallemizi sürekli ileriye götürecektir'' diye konuştu
''Türkiye Okuyor'' kampanyasını başlattığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden Kızıldeniz, şunları kaydetti:
''Bu kampanyanın bilincinde olan, kitap okuyan ve okumanın önemi benimseyen annelere, babalara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum Başlattığımız bu kampanyayla öğrencilerimizdeki başarı seviyesi de yükseldi Kız öğrencilerimiz kampanyanın babalarıyla aralarındaki okuma bağını kuvvetlendirdiğini belirtiyor Bu kampanya sayesinde, okulda yaptığımız aile toplantılarına daha fazla katılım olduğunu gördük''

"Okumayı bilmeyen bama ve anneme hikaye okuyorum"

Velilerden Medeni Kıraner ise her akşam çocuklarıyla kitap okuduklarını belirterek, ''Okuma yazmayı yeni öğrendim Çocuklarımın eğitim gördüğü okulda okuma yazma kursuna gittim İlköğretim diploması aldım Ben de okuma yazma bilmeyen anneme ve babama hikaye kitapları okumaya başladım Bu kampanyadan dolayı okul müdürü ile öğretmenlere çok teşekkür ederim'' diye konuştu
Öğrenci Seher Kıraner de anne ve babasıyla kitap okumaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Kitap okurken aileden birilerinin de benimle kitap okumasını çok istiyordum Özelikle babamın benimle kitap okuması beni çok mutlu ediyor'' dedi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com