![]() |
Kolları Sıkılaştırma Egzersizler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolları Sıkılaştırma EgzersizlerKolları Sıkılaştırma Egzersizleri Body Pump, dinamik yapısı ile kısa zamanda vücut direncinizi arttıracak ![]() ![]() Celebrity Fitness eğitmenlerinden Japonya Miss Fitnessı Miho Araki ile "body pump" dersi ile nasıl forma girebileceğinizin yolunu gösteriyor ![]() Yüksek tempolu bir müzik eşliğinde halter ağırlıklarıyla yapılan Body Pump, her bölge yaklaşık 5 dakikalık şarkı eşliğinde yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden hafif kilolu halter ağırlıklarıyla çok sık tekrar yapılıyor ve vücut direnci ve kuvveti inanılmaz artıyor ![]() Body Pump dersi ile çalıştırılan bölge ve hareketler sırasıyla: 1- Bacak için: squat ve lunge Body Pump dersinde bacaklarınızı çalıştırmak için Squat hareketinde dizler hafif bükülü bir şekilde düz ayakta durun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci harekette normal duruş pozisyonunda bir adım öne atılarak öne atılan bacak kaslarının gerdirilerek tekrar başlama noktasına dönüldükten sonra bu defa diğer bacakla aynı şekilde tekrarlanır ![]() Dikkat edilmesi gereken husus şudur: Öne adım atıldığında dizin ayak burunlarından ileriye geçmemesidir ![]() Hareketin bir diğer versiyonu kalçaları daha çok çalıştırma amacıyla geriye adım atmak suretiyle uygulanır ![]() ![]() ![]() 2- Göğüs için: Simple Bench denilen düz bir sıra üzerine, her iki ele birer dumbbell almak suretiyle uzanılır ![]() ![]() ![]() 3- Triceps (arka kol): Kolun arka kısmına baskı, uzatma ve kol arkası kasları gerdirme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Biceps (ön kol): Pazu bükme ayakta omuzları oynatmaksızın kolların dirseklerden bükülüp yüz hizasına getirilmesiyle gerçekleştirilir ![]() Ayakta duruş pozisyonunda halter avuçlar yukarı bakacak şekilde kavranır ![]() ![]() ![]() 5- Omuz için: Şınav, omuzun yuvarlaklığını sağlayan ve kola güç veren abdüktör kas ile yan kasları hareket ettirme ve omuz üzerinden başa baskı yaparak hemen yukarı kaldırma ![]() ![]() ![]() 6- Karın: Şınav çekerek kıvrılma, karın bölgesini çalıştıran eğilme, kıvırma gibi ufak egzersizler 7- Sıkılaştırma |
![]() |
![]() |
|