![]() |
Acı Balın Zararı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Balın ZararıAcı balın zararı Acı balın bilinçsiz tüketildiğinde zehirlediğini ve tedavi edilmeyen zehirlenmenin ölümle sonuçlanabildiğini belirten Bartın İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, acı bal zehirlenmesinin, ülkede görülen besin zehirlenmeleri arasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi ![]() Acı bal zehirlenmesinin, özellikle Türkiye'nin kuzeyinde, fundagiller familyasından 'orman gülü' adlı bitkiden beslenen arıların ürettiği balın tüketilmesiyle ortaya çıktığını anlatan Nacaroğlu, şöyle konuştu: ''Zehirli bal, kahverengi renkte ve geç şekerlenme özelliğine sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bartın'da, özellikle yaz ayının gelmesiyle birlikte 112 Acil Servis ekiplerinin son bir ayda yaklaşık 70 acı bal zehirlenmesi vakasına gittiklerini belirten Nacaroğlu, ''Genellikle beldelerimizde ortaya çıkan bu vakalarda, vatandaşların balı şifa niyetine içmiş oldukları öğrenildi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|