Gdo Lu Yiyeceklerin Zararları |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gdo Lu Yiyeceklerin ZararlarıGDO lu yiyeceklerin zararları 1432de kurulan ve Dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Caen Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, GDO'lu ürünler karaciğer ve böbreklerde hasara yol açıyor Gezegen'in Geleceği isimli radyo programını yapan Dr Uygar Özesmi bu konuda şunları söylüyor: Araştırmada, hayvanlar, Monsanto biyoteknoloji şirketinin ürettiği üç farklı GDO'lu mısır tohumuyla beslendi Monsanto, küresel GDO sektörünün en az %90'ını ele geçirmiş dev bir Amerikan şirketi Amerika'da ise, Monsanto'ya ait olmayan GDO'lu tohum yok gibi Araştırmayı yürüten Gilles-Eric Seralini, hayvanların böbrek ve karaciğerlerinde yalnızca 3 ayda hasar meydana geldiğini söyledi Bu, GDO'lu besinlerin ani zehirlenmelere yol açmasa bile kronik zehirlenmeye yol açtığını gösteriyor Şimdi, GDO'nun daha uzun süreli etkilerini bulmak üzere daha kapsamlı araştırmalara başlanacak Ülkemize her türlü GDOnun girişi de bir an önce yasaklanmalı ve biyogüvenlik yasası sivil toplum kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda ülkemizi GDOlardan korumalı |
|