![]() |
Meyve Suyunun Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Suyunun Faydaları YararlarıMeyve suyunun faydaları yararları Öğünlerin günde ikiye düştüğü Ramazan ayı, yaz sıcaklarına denk geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilimadamları yaşlanmaya, Alzheimer, kanser, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklara karşı taze sıkılmış meyve suyu tüketilmesini tavsiye ediyor ![]() Özellikle siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunun her türlü hastalıkla savaşan antioksidanlar açısından zengin olduğu biliniyor ![]() ![]() Glasgow üniversitesinde yürütülen araştırmalarda düzenli meyve suyu tüketiminin, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığı, Alzheimer, kanser ve kalple ilgili kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı ortaya çıktı ![]() Taze sıkılmış meyve suları, yaşlanmaya ya da kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanı olarak bilinen antioksidanları yoğun miktarda içerdiğinden bu etkiyi yaratıyor ![]() Bu açıdan en faydalı meyveler, siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar ![]() ![]() ![]() ![]() Araştırmanın sonuçlarına göre haftada ortalama 3 kez bu meyvelerin suyunun tüketilmesi Alzheimer riskini yüzde 76, kalp hastalıkları riskiniyse yüzde 30 oranında düşürüyor ![]() Bu mevye sularındaki antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere saldırıp yoketmesini engelliyor ![]() ![]() Uzmanlar meyve sularında rastlanan antioksidanların kırmızı şarap, kahve ve çikolata da bulunduğunu, bu gıdaların da makul miktarlarda türketilmesinin faydalı olabileceğini vurguluyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyve Suyunun Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Suyunun Faydaları YararlarıMeyve suyu boy uzatıyor Araştırmalar meyve suyunun özellikle gençler ve çocuklar üzerindeki pozitif etkilerini gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyve Suyunun Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Suyunun Faydaları YararlarıSağlık için meyve suyu için Sağlıklı bir bedene sahip olmanın en kolay yolunun doğal beslenmeden geçtiğini savunan uzmanlar, çeşitli renklerdeki sebze ve meyvelerin tüketimine dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() Meyed (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği) 14 Ekim-19 Aralık tarihleri arasında başlattığı kampanyasıyla meyve suyu tüketiminin önemine dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() GÜNDE 5 PORSİYON SEBZE-MEYVE Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TÜRKİYE GERİDE Türkiye'de meyve suyu sektörünün gelişme gösterdiğini söyleyen Ebru Akdağ, şöyle konuşuyor: "Ülkemizde yıllık toplam meyve suyu tüketimi kişi başı ortalama 12 litre kadardır ![]() ![]() ![]() ![]() TÜKETİCİLER ETİKET OKUMAYI ÖĞRENMELİ MEYED (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, marketten meyve suyu alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini şu sözlerle anlatıyor: Meyve suyu ve benzeri ürünleri satın alırken, içerdikleri meyve oranlarına dikkat etmek gerekiyor ![]() ![]() Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Türk Gıda Kodeksi (TGK) gereğince meyve suyu ve benzeri ürünler dört ana kategoriye ayrılıyor ![]() Meyveye en yakın olan kategorideki içeceklerin meyve oranı yüzde 100 olarak belirtiliyor ![]() ![]() MEYVE NEKTARI NEDİR? Bu arada bazı meyvelerin yüzde 100'ü tüketime uygun değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Meyve nektarlarına eklenmesine izin verilen maksimum şeker ile içermesi gereken minimum meyve oranı, Türk Gıda Kodeksi (TGK) gereğince yasal olarak belirleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzde 10-24 arasında meyve barındıran içecekler; meyveli içecektir ![]() ![]() Bu ürünlerin ambalajları birbirine yakındır ![]() ![]() ![]() KAHVALTIYA VAKTİ OLMAYANA ENERJİ VERİYOR Prof ![]() ![]() ![]() MİNERAL DEPOSU Yücecan, konuşmasına şöyle devam ediyor: "Sebze ve meyvenin suyu sıkılmış halde tüketilmesi minerallerin yüzde 100'ünün alınmasını sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HASTALIKLARLA SAVAŞMAK İÇİN VÜCUDA DESTEK OLUYOR DOMATES SUYU Domatesin içinde bulunan likopen, çok kuvvetli bir antioksidan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LİMON SUYU Limon, önemli bir C vitamini kaynağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAVUÇ SUYU Havuç beta karoten bakımından oldukça zengin ![]() ![]() ![]() ![]() KAYISI SUYU Kayısı, beta karoten açısından çok zengin bir meyve ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEFTALİ SUYU Yaz deyince akla gelen şeftali; en güçlü antioksidanlardan biri olarak görülüyor ![]() ![]() ![]() ÜZÜM SUYU Üzüm suyunun strese karşı koruyucu etkinlik gösterdiği, serbest radikal hasarını ve diyetle ilintili olarak görülen kronik hastalık riskini azalttığı ileri sürülüyor ![]() ![]() ![]() NAR SUYU Nar suyunun tümör oluşumuna, kolon, prostat, meme, akciğer ve deri kanserine iyi geldiği, deri hasarlarını önlediği söyleniyor ![]() ![]() PORTAKAL SUYU Portakal suyunun antioksidan özelliği var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEK, AHUDUDU VE VİŞNE SUYU Çilek, ahududu ve vişne gibi üzümsü meyve sularında bulunan biyoaktif bileşenler tümör oluşumunu engelliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|