Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, pestilin, yararları

Pestilin Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pestilin Faydaları Yararları



Pestilin Faydaları Yararları

Pestil bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan; protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda olan pestil; A, B vitaminleri ve demir yönünden zengin bir besin maddesi niteliği taşıyor



Pestil; vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon- enzim üretiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır Dut pestilinin dışında üzüm pestili, kayısı pestili ve köpük pestili gibi pestil çeşitleri de vardır Beyaz üzümden yapılan köpük pestili de çok yararlı bir besin maddesidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Pestilin Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pestilin Faydaları Yararları



Pestilin Faydaları Yararları

Yüksek enerji değerine sahip olan pestil ve kömeler ayni zamanda içerdikleri diğer besin kaynakları bakımından da önemli gıda maddelerinden biri haline gelmiştir 100 gr Pestil 332 kcal enerji verirken, 139 mgr Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr Sodyuma sahiptir Sodyum bakımından fakir potasyum bakımından zengin olması kalp- damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemini artırmaktadır Pestil ve kömenin besin içeriği, üretim aşamasında kullanılan bal, süt, dut, ceviz veya fındığın kalitesiyle yakından ilgilidir



Pestil; K, Ca, S, P,Mg, Cu, Zn, l, Cl, SiO, CaO gibi mineraller açısından zengindir Biyolojik değeri yüksek proteine de içerir Ayrıca suda eriyen (A,D,E,K) vitaminler ile B grubu vitaminlere de sahiptir Dolayısıyla vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli etkiye sahiptir

ABD'de 1312 hasta üzerinde yapılan araştırmalarda, 200 mcg selenyum alımıyla prostat kanseri %63, akciğer kanseri %47, kolorektal kanserde %58 azalma olduğu tespit edilmiştir Genel olarak tüm kanser türlerinde ortalama %37 azalma bulunmuştur

Pestil ve köme selenyum minerali içeren ender gıdalardan biridir Yapımında bal, süt, ceviz veya fındık, dut ve un kullanılan pestil ve köme selenyum açısından zengindir Bu itibarla kanser, kalp-damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık problemi çeken insanların hemen her gün tüketmeleri tavsiye edilmektedir

Pestil demir minerali yönünden zengindir Zenginliği kullanılan hammaddelerden fındık veya ceviz, bal ve duttan kaynaklanmaktadır 100 gr fındıkta 4,5 mgr, cevizde 3,1 mgr, dutta 1,57 mgr ve balda 0,05 mgr kadar bulunan demir tamamıyla pestilin yapısına geçmektedir
Pestil kalsiyum, magnezyum ve fosfor mineralleri açısından oldukca zengindir

Soğuk kış günlerinde enerji yanında mineral, vitamin, protein ve karbonhidrat deposu olan pestili bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sık sık tüketmekte fayda vardır Unutmayalım, tüketeceğimiz pestiller mutlaka Tarım ve Köyişleri Bakanlığından izinli olmalıdır

Kaynak: Mehmet ÖZDEMİR Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.