![]() |
Patates Cipsinde Ölümcül Tehlike |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Cipsinde Ölümcül TehlikePatates Cipsinde Ölümcül Tehlike Dondurulmuş papates cipsinde ölümcül risk ortaya çıktı ![]() ![]() ABD'de yapılan çalışmada evlerde ve fast food restoranlarda tüketilen dondurulmuş patates kızartmasının kanser riski taşıdığı ortaya çıktı ![]() ![]() Ancak dışı gevrek görünen patatesin içi tam olarak pişmediği ve çiğ kaldığı için kanserojen madde olan akrilamid seviyesi artıyor ![]() ![]() Yine de akrilamidin besinde yer alacağını belirten uzmanlardan besin kimyageri Donald Mottram, “Fabrika süreci patatesin seçimi, soyulması, kesilmesi, kurutulması, kızartılması ve dondurulmasını kapsar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|